Elever holder ferie på skolebænken

17. feb 2014, 13:30
50 nordjyske elever har byttet vinterferien ud med skolearbejde.

Normalt har de fri i uge 8. Men knap 50 hhx- og htx-elever i Nordjylland skal tilbringe den kommende uge på skolebænken, mens kammeraterne er på skiferie eller slapper af derhjemme.

For deres skole, Erhvervsskolerne Aars, tilbyder ekstra undervisning til de elever, der af den ene eller den anden grund er sakket bagud i løbet af skoleåret. Det skriver TV 2 Nord.

"Vi har altid nogle elever, der i løbet af et skoleår får opbygget et så stort fravær i enkelte eller flere fag, at det kan gå ud over deres faglige kunnen. Med dette projekt giver vi dem muligheden for at tage ansvar for deres uddannelse og bruge deres ferie på at indhente den tabte undervisning," siger Geert Husum, der er uddannelseschef hos gymnasieafdelingen på Erhvervsskolerne Aars.

Selv lagt skemaet

Eleverne få individuel undervisning og opkvalificering i de fag, de mangler. De har sammen med lærerne lagt deres eget skema for ugen. I alt skal ni lærere undervise eleverne i fag som dansk, engelsk, matematik og biologi. Og det har vist sig at være umådeligt populært blandt eleverne.

"Tilbuddet har vist sig at være så populært, at vi har oplevet elever bede om at blive inkluderet i den ekstraordinære undervisning, der kommer til at foregå i ferien, og det har været skønt at se eleverne tage så godt imod tilbuddet, siger Gert Husum til TV 2 Nord.