Elektrikeres chefer: Alt er fint!

26. maj 2010
Der er kun få problemer med arbejdsmiljøet blandt elektrikere lyder det nu fra arbejdsgiverne.

Der er problemer med arbejdsmiljøet blandt elektrikerlærlinge, der bliver udsat for mobning og unødvendige risici.

Det står i en rapport fra Center for Ungdomsforskning. Elektrikernes fagforening bekræfter problemerne.

"Det er helt unge mennesker på 17-18 år, der føler sig direkte eller indirekte presset til at arbejde med spænding på. Det er tale helt unødvendige arbejdsskader forårsaget af uheldige kulturer på arbejdspladserne," sagde forbundssekretær Lene Christiansen fra fagforeningen Dansk El-Forbund, i dag til Avisen.dk.

Men i følge elinstallatørernes arbejdsgiverorganisation Tekniq, er problemerne mininale.

Afviser daglig mobning

"Historierne efterlader det indtryk, at elektrikerlærlinge dagligt føler sig mobbet og chikaneret til at se stort på arbejdsmiljøet og til ikke overholde sikkerheden. Men det er absolut ikke rigtigt," skriver Tekniq i en pressemeddelse.

"Den spinkle undersøgelse, som baserer sig på enkle interview med få lærlinge, tegner et helt forkert billede af arbejdsmiljøet i elbranchen," udtaler Niels Jørgen Hansen, administrerende direktør i Tekniq.

Der har dog været behov for at forbedre arbejdsmijøforholdene, erkender Tekniq.

Har forbedret arbejdsmiljøet


"Fakta er, at vi i branchen gennem rigtig mange år har gjort meget for at forbedre arbejdsmiljøet – blandt andet til glæde for lærlingene," siger direktøren, der tilføjer, at branchen hele tiden er under skarp kontrol af myndighederne.

Senest har Arbejdstilsynet screenet samtlige installationsvirksomheder.

"Og det er vores klare indtryk, at de kritisable forhold, som er fundet i et meget lille antal af installationsvirksomhederne kun i sjældne tilfælde har med det psykiske arbejdsmiljø at gøre," siger Niels Jørgen Hansen