Pia Olsen Dyhr (SF) taler Mette Frederiksen (S) efter munden, mener Uffe Elbæk ifølge en ny bog, der udkommer i slutningen af januar. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Ny bog om Uffe Elbæk: Topstyring og tavshedskultur

19. jan 2020, 15:27
I en ny bog går journalist og forfatter Morten Reimar helt tæt på Uffe Elbæk og hans sidste ti måneder i Alternativet.

Opdateret med nye oplysninger fra Alternativets pressetjeneste nederst i artiklen.

I en ny bog ”Uffe mod magten”, der er skrevet af journalist Morten Reimar, langer den tidligere partileder Uffe Elbæk ud efter flere af de andre partiledere.

Det skriver Jyllands-Posten, der har fået fingre i bogen. Der står blandt andet:

”Hun har bare holdt sin kæft og snakket Mette Frederiksen efter munden.” Sådan siger Uffe Elbæk om SF-formanden, Pia Olsen Dyhr.

LÆS OGSÅ: Flere hundrede håndværkere til OK-stormøde - "Folk forventer sig meget den her gang"

Journalisten bag bogen følger Alternativets tidligere partileder gennem de seneste ti måneder, der blandt andet har budt på folketingsvalg og hans egen afgang som leder.

Uffe Elbæk langer også ud efter Enhedslisten i bogen og siger blandt andet, at de med deres naturudspil kopier Alternativets politik.

I bogen beskrives det også, at flere internt i partiet var utilfredse med den måde, som partiet blev ledet på med for meget topstyring og en tavshedskultur. Ligesom det bliver beskrevet, at Uffe Elbæk og hans personlige rådgivere taler i grovere toner om partiets lokale kandidater, når de er alene. Ifølge avisen taler de eksempelvis om kvindelige kandidaters udseende i forbindelse med, hvor valgbare de var.  

LÆS OGSÅ: Ny måling - Danskerne brokker sig over lønnen

Jyllands-Posten har i forbindelse med omtalen af bogen haft kontakt til Uffe Elbæk. Han siger, at han mener, at forfatteren har ”skruet lidt op for højtaleren og brugt lidt ekstra farvelade”.  

Alternativets pressetjeneste oplyser til A4 Nu, at forfatteren ikke har brugt diktafon. Derfor mener partiet, at de direkte citater i bogen er tvivlsomme. 

- Vi har opdaget flere fejl, hvor vi selv har haft videooptagelser af en given situation, som er fremstillet anderledes i bogen, skriver Rune Langhoff, der er presserådgiver for Alternativet.

Bogen udkommer den 24. januar på Forlaget Momenta.