EL vil straffe samarbejde med de blå

7. jun 2011, 06:42
Enhedslisten vil ikke acceptere forlig med de borgerlige partier i en måske ny rød regering. Allerede nu er de ude at advare om sanktioner.

Får Danmark en rød regering næste gang kan det parlamentariske grundlag meget vel blive Enhedslisten. Og noget tyder på, at det lille måske snart større venstrefløjeparti også selv regner med at få lidt indflydelse. Fordi allerede nu er de ude at advare en eventuel S-SF-regering mod at samarbejde med de borgerlige. Det skriver Jyllands-Posten.

"Hvis man forhandler en finanslov, og en S-SF-regering gennem året har lavet det ene dårlige forlig efter det andet med de borgerlige, så bliver det selvfølgelig betydeligt dyrere," siger gruppeformand Per Clausen (EL).

Med det mener partiet, at de vil kræve ekstra indrømmelser for at lægge stemmer til en rød regerings finanslov, hvis en S-SF-regering indgår økonomiske aftaler uden om det venstrefløjspartiet.

Truslen kommer efter, at Helle Thorning-Schmidt har sagt, at hun er klar til at lave brede aftaler - også med de borgerlige.

I går sagde De Konservatives leder, Lars Barfoed, at han ser lyst på et samarbejde med S og SF.

Kilde: Jp.dk