EL og DF: Fornuftigt farvel til Loft

21. mar 2012
Den yderste venstrefløj er for en gangs skyld enig med den yderste højrefløj. Skatteordførerne fra EL og DF roser skatteministeren for at fyre Peter Loft.

Dagens politiske tophistorie - skatteministerens fyring af ministeriets mest magtfulde embedsmand - får det yderste røde og det yderste blå parti i Folketinget til at klappe Thor Möger Pedersen (SF) på skulderen.

"Det lyder som om, at skatteministeren har taget et klogt træk uden altså på nogen måde at dømme Peter Loft," siger Enhedslistens skatteordfører Frank Aaen.

Hans kollega fra Dansk Folkeparti er enig.

"Umiddelbart er det en god idé at få rene linjer i Skatteministeriet. Det er fornuftigt, at den øverste chef ikke er under undersøgelse, mens han leder ministeriet," siger skatteordfører Dennis Flydtkjær og henviser til den særlige kommission, der skal bruge de næste to år på at undersøge forløbet af statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) og hendes mands skattesag.

Mistanken klæber til manden

Peter Loft, der også var departementschef under den tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V), er under mistanke for at have misbrugt sin magt ved personligt at have blandet sig i afgørelsen af skattesagen.

Politiken har via aktindsigter i kalendre afsløret, at Peter Loft har holdt flere møder med ledelsen i Skat København, der skulle træffe afgørelsen.

Derfor er Frank Aaen heller ikke chokeret over fyringen.

"Det er meget forventeligt. Der måtte ske noget på posten," mener skatteordføreren fra Enhedslisten.

Hold da op

Venstres skatteordfører lyder mere overrasket, da Avisen.dk ringer til ham.

"Hold da op," er reaktionen fra Torsten Schack Pedersen.

Venstremanden har ikke yderligere kommentarer til sagen, fordi han betragter den som en personalesag. Heller ikke De Konservatives skatteordfører, Brian Mikkelsen, vil kommentere sagen.

Peter Loft nåede at arbejde i seks måneder under den nuværende skatteminister.

En færdig mand

Allerede i november 2011 kaldte en ekspert i offentlig forvaltning, professor Tim Knudsen, Peter Loft en færdig mand.

"Hvis sagen forholder sig som beskrevet, så er han for belastet til at kunne fortsætte som departementschef," sagde han dengang til Politiken.

Ifølge eksperten har det krævet både ministeriets accept og is i maven at give Peter Loft en fyreseddel.

"En ny skatteminister skal have ret sikre kort på hånden, før han tør lægge ryg til sådan en beslutning," vurderede Tim Knudsen dengang.

Peter Loft nægter at have gjort noget forkert.