Den tidligere spidskandidat til kommunalvalget Bo Fink fra Sundby Mors har valgt at melde sig ud af Enhedslisten. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

EL mister lokalprofil: - Det er et storbyparti

10. jan, 16:14
Tidligere kandidat til Nordjyllands Regionsråd og Folketinget Bo Fink har meldt sig ud af Enhedslisten.

Bo Fink fra Sundby Mors har mistet motivationen for det politiske arbejde i Enhedslisten. Det er årsagen til, at den tidligere spidskandidat til kommunalvalget og kandidat til både regionsråd og Folketinget har valgt at melde sig ud af partiet, skriver Nordjyske

LÆS OGSÅ: Dagpengestrid - SF-profil langer ud efter minister

Selvom det aldrig er lykkes ham at blive valgt, tilbragte han i 2018 fire måneder som suppleant i regionsrådet. Han forklarer, at hans beslutning skyldes, at Enhedslisten ikke har haft fokus nok på at forbedre forholdene i udkantsdanmark.  

- Enhedslistens holdning til regionens budget var den udløsende faktor. Enhedslisten er i stor udstrækning et storbyparti og det afspejledes også i de regionale prioriteter, hvor der ikke var opbakning til at skabe bedre forhold i patientbefordringen for patienter med behov for lange transporter, det vil sige især thy- og morsingboer, siger Bo Fink til Nordjyske.

Efter eget udsagn har Bo Fink oplevet en masse bøvl, når han skulle argumentere for landdistrikternes behov i Aalborg eller på landsplan. 

LÆS OGSÅ: Drama i kongehus - Meghan er rejst