Ekstra politi skal stoppe hooligans i Næstved

2. aug 2008
Politiet har nu valgt at hasteindkalde 40 betjente til Næstved, hvor tyske hooligans hærger langt mere end forventet. opdateret kl. 13.42

Siden tidligt lørdag morgen har omkring 400 tyske hooligans hærget på deres vej mod en fodboldkamp i Næstved.

I byerne Gedser og Nykøbeing Falster har fodboldbøllerne fra Rostock sparket, stjålet og ødelagt - uden at de alt for få betjente turde gribe ind.

Nu er de fleste ankommet med toget til Næstved, og her har Sydsjællands og Lolland-Falster Politi indset at de planglagte syv-otte mand ikke er nok. Foreløbig er 40 ekstra betjente fra København indkaldt for at sikre, at de mange tyske hooligans ikke går helt amok.

Foreløbigt er én blevet  anholdt for vold.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Også Næstved Boldklub er kommet i alarmberedskab og har i al hast indkøbte mere hegn, der skal holde bøllerne tilbage på stadion. Fodboldkampen - en træningskamp mod Næstved - begynder klokken 14.30.

Lige nu er der ro på Næstved Stadion, men det var med bekymrede miner, at Næstved-folkene så til, da de tyske hooligans indtog stadion.

- De forcerede et hegn i den modsatte ende af, hvor det var meningen de skulle være, og derfor var det nødvendigt for politiet at skride ind. Nu er der imidlertid kommet ro på igen, siger Næstved Boldklubs direktør, Lars Jensen.

Han beretter om, at der minimum er 50 betjente på Næstved Stadion lige nu, og de får hjælp af tyske kolleger, til at holde styr på de mest rabbiate Rostock-fans.

Avisen.dk følger udviklingen...

faktaboks