20210321130621369_1000
Debatten i kommentarsporet på nationen! er blevet for meget for Ekstra Bladets chefredaktører, der har valgt at lukke kommentarsporene på siden med henvisning til sexisme, racisme og chikane blandt brugerne. (Arkivfoto) Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Ekstra Bladet lukker kommentarspor: Udviklede sig vanvittigt

21. mar 2021, 13:09
Efter sexisme, racisme og chikane blandt brugere på Ekstra Bladets nationen! lukker avisen for kommentarer.

Avisen Ekstra Bladet har søndag lukket for kommentarsporet på debatsektionen nationen!, fordi indholdet i kommentarerne over længere tid har udviklet sig "uhensigtsmæssigt".

Det oplyser ansvarshavende chefredaktør Pernille Holbøll.

- Kommentarsporet har udviklet sig uhensigtsmæssigt, og jeg mener, det er uansvarligt af os ikke at tage konsekvensen, siger hun til avisen selv.

- Det handler både om sexisme, racisme, chikane og meget andet, og det har udviklet sig til fuldstændigt vanvittige og uberettigede kommentarer uden nogen som helst substans eller relevans. Det er totalt uacceptabelt.

Ifølge Pernille Holbøll lukkes kommentarsporet, efter at debatten er blevet værre end tidligere. Hun mener selv, at det skulle have været lukket tidligere.

Holbøll er relativt ny som ansvarshavende chefredaktør, da det er mindre end to uger siden, at Poul Madsen stoppede i den stilling.

I forbindelse med sin exit gjorde Poul Madsen det klart, hvad han tænkte om nationen!

- Jeg synes, at det er – undskyld mig – en flok irriterende røvhuller, som i perioder bare sidder og sviner alt og alle til, sagde han i et videointerview med avisen selv.

Også i TV2 News' mediemagasin, Presselogen, ærgrede han sig over udviklingen på nationen!, som han fortrød, at han ikke havde gjort noget ved.

Ekstra Bladet vil ifølge Holbøll undersøge, om den kan lave andre debatformer, ligesom hun understreger, at nationen! stadig vil køre videre - bare uden kommentarerne.

Ekstra Bladet har også formatet Opinionen, hvor brugere kan kommentere, hvis de opgiver deres fulde navn.

Holbøll anslår selv, at kommentarsporet under en nyhed såsom, at Ekstra Bladet lukker kommentarsporet på nationen! ville indeholde "0,2 procent" relevant indhold.

- Resten ville køre på, at jeg bare en dum, hysterisk kvinde, der ikke kan en skid, og at vi er bange, siger hun til avisen.

/ritzau/