Beregninger viser, at de 500 millioner kroner næste år betyder, at der på hver stue i landets daginstitutioner i snit vil komme 48 minutter ekstra voksentid i forhold til nu. Foto: Morten Germund/Ritzau Scanpix

Finanslov: Børnene får 48 minutters ekstra voksentid per stue

3. dec 2019
Når minimumsnormeringerne er fuldt indfaset i 2025, vil hver stue i snit få 2,4 timer i ekstra medarbejdertid.

Finansloven giver 500 millioner kroner til bedre normeringer i 2020 stigende til 1,6 milliarder kroner i 2025, hvor lovbundne minimumsnormeringer skal være fuldt indfaset. Men hvor meget får børnene reelt for de penge? Det har analyseinstituttet Bureau 2000 regnet på.

LÆS OGSÅ: Pædagog og mor: 'Barnets første sygedag' er et forældet koncept

Beregningerne viser, at de 500 millioner kroner næste år betyder, at der på hver stue i landets daginstitutioner i snit vil komme 48 minutter ekstra voksentid i forhold til nu, skriver Politiken onsdag. Og at den gennemsnitlige ressourcetilførsel i 2025 vil være 2,4 medarbejdertimer per stue per dag, skriver Politiken.

- Selvfølgelig vil man kunne mærke det, hvis der kommer op mod flere 5.000 ansatte i 2025, som beregningerne tager udgangspunkt i, og at der kommer et par medarbejdertimer mere på den enkelte stue. Men der er ingen tvivl om, at de forældre, der har krævet minimumsnormeringer, havde sat næsen op efter betydelig mere, siger Niels Glavind, der er direktør i Bureau 2000, til Politiken.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Tallene viser store forskelle, når det handler om, hvor meget kommunerne får ud af finanslovsaftalen. 9 kommuner vil ingen penge få i 2025, fordi de allerede opfylder minimumsnormeringerne, mens 36 kommuner vil opleve en stigning på 2-3 timers ekstra voksentid per stue. 8 kommuner ligger i top med over 4 timer per stue om dagen.

Elisa Rimpler, der er formand for pædagogernes fagforening, Bupl, siger, at tallene fra Bureau 2000 er udtryk for, at der er "lang vej igen".

- Det her er ikke nok, det er der ingen tvivl om. Vi er ikke i mål med normeringerne. Vi har brug for, at vi har en voksen til tre vuggestuebørn og en voksen til seks børnehavebørn hele dagen i hele institutionens åbningstid, siger hun til Politiken.