Eksperter: Smart af S og SF at gå sammen

14. aug 2008
SF og Socialdemokraterne er et skridt tættere på at vinde næste valg . De er gået sammen om integrationspolitikken, men har hårdt brug for De Radikale.

Smart og nødvendigt. De ord bruger eksperter om Socialdemokraterne og SF, som i går lancerede et fælles integrationsudspil.

Den fælles plan er historisk, men indeholder egentlig ikke væsentlige nye tiltag. Men det vigtigste er i virkeligheden også, at partierne viser, at de sejler i samme båd, siger Robert Klemmensen, lektor i statskundskab ved Syddansk Universitet.

 

- Det er nødvendigt, hvis Socialdemokraterne vil vinde næste valg. Det, der har kostet partiet de seneste valg er, at de ikke har haft en fælles udlændingepolitik med SF, siger han.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

 

- Nu er der enighed, og det er helt afgørende. Nu kan Fogh ikke længere sige, at hvis man stemmer på S, får man SF's slappe udlændingepolitik med. Det næste skridt er, at få De Radikale med. Sker det, vil der være helt klare linjer for, hvad oppositionen står for, fortæller Robert Klemmensen

R gider ikke blokpolitik

Ekspert i politisk kommunikation, Mads Christian Esbensen, er enig:

 

- Hvis vælgerne skal overbevises, skal De Radikale også være med. Ellers vil projektet ikke lykkes. Så vil oppositionen stadig virke uklar og rodet, siger han.

Men Helle Thorning og Villy Søvndal skal ikke regne med, at De Radikale vil være med i den fælles front.

- Vi vil ikke være med til blokpolitik. Vi var inviteret, men valgte ikke at være med i udspillet, fordi det mangler konkrete løsninger, siger næstformand og integrationsordfører Morten Østergaard.

Han vil dog ikke afvise, at De Radikale vil være med i fremtidige fælles udspil.

- Det tager vi stilling til fra gang til gang, siger han.

faktaboks