Ekspert: VM risikerer at splitte nationen

11. jun 2010
Nogle kvinder vil blive skide irriteret over ikke at kunne komme i kontakt med mændene, siger kommunikationsekspert Henrik Byager.

For tiden kan man ikke åbne en avis eller tv-kanal uden at blive bombarderet med de nyeste historier fra VM i Sydafrika. VM-feberen raser, inden det fredag officielt sparkes i gang.

Men det er ikke alle, der kan mærke feberen.

”Det vedkommer i første omgang kun cirka 50 procent af befolkningen. Mænd har fejlagtigt den tro, at alle interesserer sig for fodbold. Men lige så meget som fodbold kan samle nationen, så kan det også splitte. Det glemmer vi mænd.”

Ordene kommer fra kommunikationsrådgiver Henrik Byager, der også selv er bidt af en gal fodbold.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

At mange kvinder står af over for spillet med den lille, runde læderbold, bekræftes af en meningsmåling, som analyseinstituttet Wilke har lavet for Avisen.dk.

Her mener kun 15 procent af kvinderne, at alle bør have mulighed for at se Danmarks kampe i arbejdstiden. Til sammenlignelig mener hver fjerde mand, at det bør være en ret at se Danmark spille til VM.

Danmarks første kamp ed VM er mod Holland klokken 13.30, mens de to øvrige mod Cameroun og Japan bliver spillet klokken 20.30.

Irritationsmomenter på jobbet

Henrik Byager forudser, at der kan opstå mange irritationsmomenter for kvinderne på jobbet, når deres mandlige kolleger hele tiden skal følge med i verdensmesterskaberne, smugkigge kampene på nettet og labbe alle nyhederne i sig.

”Nogle kvinder vil blive skide irriteret, fordi de ikke kan komme i kontakt med deres mandlige kolleger,” siger han.

Rikke Agnete Dam, der er chefredaktør på damebladet Costume, tror dog ikke, at problemet er så stort.

”Det er selvfølgelig en lidt speciel situation, hvis man er afhængig af en mandlig kollega, der skal se fodbold to timer om dagen, så kan det blive irriterende," siger hun.

”Men ellers tror jeg, det kan skabe en sjov og følelsesladet stemning på arbejdspladsen, at mændene skal se fodbold.”

Der er så ingen mænd på Costumes redaktion.

Kvinderne vil også se VM, hvis…

Der er dog også den mulighed, at hypen begynder at sprede sig ind i kvindernes rækker, vurderer Henrik Byager.

Fodbold har nemlig den egenskab, at den kan samle hele nationen. Det kan ske, hvis Danmark går videre fra gruppespillet. Eller, som Henrik Byager siger:

”Banker Danmark Holland 3-0 i den første kamp og Nicklas Bendtner scorer tre mål, så begynder hypen.”

 

 

VM på Avisen.dk

Avisen.dk vil i dagene op til åbningskampen fredag hver dag bringe en sjov, skæv eller gravalvorlig historie om, hvordan VM påvirker danskerne og ikke mindst danskere på jobbet.