Ekspert: Flere racismesager på vej

17. okt 2008
En københavnsk politiassistent blev i går dømt efter den såkaldte racismeparagraf for at have skrevet racistiske indlæg på sin hjemmeside.

Byretten på Frederiksberg idømte politiassistenten ti dagbøder á 400 kroner for at have skrevet indlæg på sin blog såsom "Så ta' dog hjem I fucking perkere. Skrid ud af vores by og ud af vores land. Jeg hader jer."

Men sager om ytringer på internettet vil blive langt mere udbredt fremover, lyder det fra Oluf Jørgensen, cand. jur. og ekspert i forvaltningsret:

"Man må nok forvente, at der kommer flere af den type sager, da et stigende antal danskere bruger nettet til at ytre sig på den ene eller anden måde," siger han til Berlingske Tidende.

Vagn Greve, professor i strafferet, understreger, at grænserne for ytringsfriheden er nøjagtig de samme på internettet som alle andre steder.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Ifølge den dømte politiassistent var ytringerne et udslag af frustration over, at hun fik endnu en fridag inddraget og derfor ikke kunne komme med på en cykeltur. Politiassistenten ankede på stedet dommen til landsretten.

-Newspaq

faktaboks