Ekspert: Det Faglige Hus er løgnagtigt

11. mar 2010
Uærlig og løgnagtig, kalder professor gadehvervning hos succesrig fagforening.

Det er en helt uhørte metode, at Det Faglige Hus gennem flere måneder har indmeldt personer og sendt dem regninger og rykkere - uden at de har bedt om at blive medlem, vel at mærke.

Sådan lyder det fra ekspert i arbejdsmarked Flemming Ibsen fra Aalborg Universitet.

"Det er løgnagtigt og uærligt," udtaler Flemming Ibsen i forbindelse med sagen om Det Faglige Hus, som Avisen.dk har beskrevet.

Det Faglige Hus fik sidste år 10.000 nye medlemmer, og op mod 8.000 af dem har gadehververe skaffet, fortæller flere tidligere hververe for det Faglige Hus til Avisen.dk.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

"De har ingen respekt for deres medlemmer. De ser dem ikke som medlemmer, men som kunder i deres butik," mener Flemming Ibsen.

Aggressivt

Arbejdsmarkedsforskeren opfordrer myndigheder og politikere til at tage affære.

"Nogen burde tage fat i dem og se på deres misinformation. For mig ligner det, at de er i strid med god markedsføringsskik."

Sagen er helt enestående, fordi ingen andre fagforeninger bruger gadehververe til at skaffe medlemmer.

"Gadehvervning er utraditionelt og mere aggressivt, end vi har set tidligere. Det er den eneste fagforening, der hverver på gaden, normalt foregår det på arbejdspladserne gennem kollegaer eller tillidsrepræsentant. Men Det Faglige Hus tegner jo ingen overenskomster på arbejdspladserne, så de er nødt til at hverve på gaderne," påpeger forskeren fra Aalborg Universitet.