Ekspert: 300.000 lider af lavt selvværd

29. okt 2011
Potentielt 300.000400.000 danskere har lavt selvværd, siger en af Danmarks førende stresseksperter. Lavt selvværd spiller en rolle ved depression og stress.

Hundredetusinder af danskere lider af lavt selvværd i en grad, så det har en negativ indvirkning på deres arbejdspræstationer, deres arbejdsglæde og generelle trivsel.

Det vurderer en af landets førende eksperter inden stressforskning, overlæge Bo Netterstrøm fra Arbejds- og Miljømedicinsk Afdeling på Bispebjerg Hospital.

”Det er potentielt 300.000-400.000 mennesker i Danmark, der har lavt selvværd som problem,” siger Bo Netterstrøm.

Depression, stress og lavt selvværd

Der findes ingen isolerede undersøgelser af danskernes selvværd. Men der er en veldokumenteret sammenhæng mellem lavt selvværd, stresslidelser og depressioner. Der er den vej rundt, at Netterstrøm kan estimere antallet.

Han bakkes op af arbejdsmiljøkonsulent i HK/Privat Svend-Erik Hermansen, der har gennemgået en række undersøgelser inden for psykiske arbejdsmiljø, hvor lavt selvværd spiller en væsentlig rolle.

”Der er ikke nogen tvivl om, at det er et tal, der ligner det (300.000-400.000, red.),” siger Svend-Erik Hermansen.

Foruden stress og depressioner kobler han det høje antal af danskere med lavt selvværd sammen med forskellige undersøgelser af udbrændthed, mobning og arbejdsafhængighed. Også her er manglende selvværd en ’afgørende’ del af billedet, siger Svend-Erik Hermansen.

En ond spiral

Lavt selvværd kan være årsag til problemer som stress og depression og et resultatet af samme.

”Det bider sig selv i halen. Folk med lavt selvværd bliver eksempelvis mere stressede. Derved får de yderligere lavt selvværd. Det er også sådan, at folk, der har klaret det fint tidligere og så går ned med stress, kan føle lavt selvværd, fordi der er gået skår i deres billede af dem selv. Fordi de ikke kan klare det, de kunne tidligere,” siger Bo Netterstrøm.

Svend-Erik Hermansen er enig:

”Lavt selvværd kan både indgå som årsagen og konsekvens. Men selve virkningen er den forfærdelige samme: at det enkelte mennesker bliver slået ud i forhold til at kunne arbejde og trives som menneske,” siger Svend-Erik Hermansen.

Anja Christensen gik ned

For 31-årige Anja Christensen styrede et lavt selvværd i kombination med krævende jobskifte hende ud i et helvede. På samme tid krævede hun mere og mere af sig selv og slog sig selv i hovedet, fordi hun blev stadig dårligere til at passe sit arbejde.

”Hvis jeg ikke kunne klare det på arbejdet, var jeg en dum idiot. Det kunne jeg jo ikke, og så mente jeg, at det var mig som person, den var gal med. Mit selvværd faldt helt ned, hvor det nærmest ikke fandtes,” siger Anja Christensen.

Inden en læge og psykolog fik hende til at trække stikket ud, gik hun fire måneder mens kroppens prøvede at fortælle hende, at den var gal. Hørelsen forsvandt. Hun havde brystsmerter, og grædeture var hverdagskost.

”Det tog et år, før katastrofefølelsen var over. Og to år før jeg følte mig uden symptomer,” fortæller Anja.

Krævende job øger risikoen

Sådanne oplevelser er ikke unormale for personer med meget lavt selvværd. Det rammer ofte arbejdsevnen. Så bliver man dårligere til arbejdet, hvilket kun sænker selvopfattelsen.

”Dine præstationer eller produktivitet bliver nedsat, fordi du ikke tro på dig selv. Du afstår fra nogle ting, som du ellers vil have gjort. Det sker, fordi du ikke tror, du kan. Fordi du frygter fiasko,” siger Bo Netterstrøm.

Særligt job, der kræver, at man giver sig i kast med nye ting, kan sætte gange i den negative selvværdsspiral.

”Man kan meget bedre lave rutinemæssige ting med lavt selvværd. Men mange af os har jobs, der kræver, at vi er lidt kreative ind i mellem. Her går lavt selvværd ud over ens præstation. Og det går i særlig grad ud over ens arbejdsglæde, fordi man ikke føler, at det man laver, rokker noget,” siger Bo Netterstrøm.

Om lavt selvværd

”På samme som det er et problem med depression, stress, mobning og udbrændthed, så er det sådan, at hvis mennesker ikke har det godt på grund af lavt selvværd, fungerer det ikke sammen med sine omgivelser, og det fungerer heller ikke godt på en arbejdsplads.”

- Arbejdsmiljøkonsulent i HK/Privat Svend-Erik Hermansen.