Eksminister skal redde offentlig sektor

5. dec 2013, 10:55
Den tidligere socialdemokratiske minister Pia Gjellerup skal stå i spidsen for et nyt center, der skal få den offentlige sektor op at flyve

Den tidligere socialdemokratiske minister Pia Gjellerup kommer til at stå i spidsen for et nyt center, der skal gøre arbejdsforholdene bedre og mere moderne for ansatte i det offentlige.

Den 54-årige Gjellerup erkender, at hun står foran en enorm opgave, men siger, at ’den også er meget spændende.’

Pia Gjellerup skal fra nytår lede Center for Offentlig Innovation. Centret får et budget over tre år på 28 millioner kroner og tre medarbejdere udover Gjellerup.

Centret skal indsamle og videreformidle eksempler på, hvordan man forskellige steder i stat, regioner og kommuner finder nye måder at gøre arbejdet bedre og smartere på. Adspurgt om centret mere eller mindre skal redde den offentlige sektor, siger Pia Gjellerup:

”Det er nok en lidt voldsom måde at stille det op på. Men det er en meget spændende opgave, hvor vi skal prøve at accelerere de gode udviklinger, der allerede er mange steder i det offentlige.”

Oprettelsen af centret er det mest markante led i den såkaldte tillidsreform, som regeringen i juni blev enige om med repræsentanter for både arbejdsgivere og lønmodtagere.

Helt rigtige profil

Pia Gjellerup ser det som en enorm styrke for det nye center, at man har tre parter bag centret.

”Der er et stort engagement bag centret, og vi kunne slet ikke få det til at fungere, hvis vi ikke også fik input fra arbejdsmarkedets parter,” siger Pia Gjellerup.

I paraplyorganisationen Offentligt Ansattes Organisationer er formand Flemming Vinther meget glad for udnævnelsen af Pia Gellerup.

”Hun har den helt rigtige profil til at drive centret, så det understøtter tillidsprojektet i den offentlige sektor. Hendes kendskab, til hvordan det offentlige maskinrum fungerer, er stort. Hun har viden om de politiske processer, lovgivningen og kender den offentlige forvaltning indefra,” siger Flemming Vinther.

Blå bog

Pia Gjellerup er 54 år og tidligere justitsminister, erhvervsminister og finansminister.

Pia Gjellerup har siddet i Folketinget fra 1987 til 2007.

Pia Gjellerup har siden 2007 været ansat i fagforbundet DJØF blandt andet som politisk chef.