Eksfagforeningschef vil i Folketinget

3. jan 2014, 13:35
Palle Smed, der er tidligere kommunikationschef i 3F og sidder i Avisen.dks bestyrelse, går efter at komme i Folketinget ved næste valg.

En ny kandidat har meldt sig til at repræsentere bornholmerne i Folketinget. Palle Smed, der er tidligere kommunikationschef i 3F og chefredaktør på Fagbladet 3F, skriver på sin Facebook-profil, at han stiller op ved næste valg.

“Jeg har efter lang tids overvejelse, og rigtigt mange opfordringer fra bornholmere og fra venner på Christiansborg besluttet at stille op til Folketinget for Socialdemokraterne på Bornholm - hvis de altså vil ha' mig.”

Palle Smed er født i Aakirkeby, har en fortid i fagbevægelsen - blandt andet som kommunikationschef hos 3F og er lige nu selvstændig. Han sidder desuden i bestyrelsen for Avisen.dk og TV-2.

Vil tænde lys i Udkantsdanmark

Palle Smed understreger, at han vil gå målrettet efter at skabe flere arbejdspladser på klippeøen, der tørster efter vækstinitiativer.

“Bornholm har rigtigt mange udfordringer, men endnu flere muligheder. Vækst og beskæftigelse bliver mine mærkesager og en halvering af prisen for at tage færgen til Bornholm. Det sidste er en forudsætning for, at vi kan få skabt flere private arbejdspladser og tændt et lys for Udkantsdanmark herude i Østersøen.”

Afløser for Jeppe Kofod

Ved seneste valg var det Jeppe Kofod, som var spidskandidat for Socialdemokraterne på Bornholm - der betragtes som en sikker kreds. Men Kofod er nu kandidat til Europa-parlamentsvalget til foråret, så der skal findes en afløser. Også andre har meldt sig, og det er nu op til de bornholmske partimedlemmer at beslutte, hvem der skal pryde den øverste plads på listen. Palle Smed vil flytte til øen, hvis han bliver valgt.

“Jeg er jo bornholmer af hele mit hjerte, og har stor, stor lyst til at tage min erfaring og mit store netværk med til øen, hvor Helle og jeg vil bosætte os, hvis jeg bliver valgt.”