Statsminister Mette Frederiksen besøger Stolpedalskolen i Aalborg. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Eks-minister raser over hyldest til Mette F: - Et lavpunkt!

25. maj 2020, 15:00
En klip fra Mette Frederiksens besøg på nordjysk skole er gået viralt.

DR-programmet ’21 Søndag’ bragte i går aftes et indslag fra Stolpedalsskolen i Aalborg, der i sidste uge fik besøg af statsminister Mette Frederiksen (S).

LÆS OGSÅ: Chok-måling for Venstre

Statsministeren besøgte skolen i anledningen af, at de ældste elever nu er vendt tilbage på skolebænken for at deltage i undervisningen på traditionel vis.

Nu er klippet fra besøget på den aalborgensiske skole blevet til et varmt samtaleemne på de sociale medier. I klippet kan man se, hvordan de opstillede skolelever byder Mette Frederiksen velkommen ved at råbe: ’Danmarks bedste statsminister!’

Børnene vifter med små dannebrogsflag, og i et andet klip fra tv-reportagen kan man se, hvordan en dreng stikker hånden frem og giver statsministeren en langstilket rose.

- En rose til en rose, siger eleven og giver blomsten til Mette Frederiksen.

Magnus Kraft, der er skribent på magasinet Euroman, lagde søndag aften klippet ud på Twitter, hvor det nu - mandag eftermiddag - er blevet afspillet over 70.000 gange.

- Jeg er da glad for, at der ikke stod “socialdemokratisering” på skoleskemaet, da jeg gik i 1. klasse, skriver han i tekstfeltet over videoen, der også har fået over 1.200 likes på det sociale medie.

De Konservatives Rasmus Jarlov har delt klippet med et budskab om, at DR-reportagen var ”et lavpunkt i dansk pressehistorie”.

- Vi har næstflest døde i Norden og et underskud på 200 mia. Men dette er, hvad der vises på de store TV-kanaler. Det var et lavpunkt i dansk pressehistorie, da Kåre Quist måtte undskylde for at have været kritisk over for myndighederne åbenlyse fejl og slingrekurs, skriver den tidligere erhvervsminister.

Også partifællen Naser Khader har sat sig til tasterne for at skrive om klippet.

- D R Nordkorea - synd for børnene, skriver han i kommentarfeltet og henviser dermed – ligesom andre af de brugere, der har givet deres mening til kende i videoens kommentarfelt – til Nordkorea, hvor dikaturet har en stram kontrol af informationerne i medierne.

Thomas Falbe er nyhedschef hos DR, og han afviser over for B.T., at mediemastodonten har haft noget at gøre med skolens modtagelse af Mette Frederiksen.

- Det vigtigste er at slå fast, at den iscenesættelse har vi ikke noget med at gøre. Vi ved ikke, hvordan skolen har tænkt sig at tage imod. Så vi viser jo bare, hvad der sker derude, siger han.