Mette Grith Stage er forsvarsadvokat for den IS-kriger, som er blevet anholdt og tilbageholdes af tyrkisk politi. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Poserede med afhuggede hoveder: IS-kriger anholdt

12. jan, 16:14
Jacob El-Ali, som er internationalt efterlyst, er blevet anholdt af myndighederne i Tyrkiet.

Den internationalt efterlyste dansker, Jacob El-Ali, er blevet anholdt i Tyrkiet, skriver Berlingske. I 2014 poserede han med afhuggede hoveder iført Islamisk Stats uniform i Raqqa i Syrien.

LÆS OGSÅ: Efter strafaktion - V ramt af kaos og splittelse

Det oplyser Jacob El-Alis advokat, Mette Grith Stage.

- Jeg kan bekræfte, at han er tilbageholdt i Tyrkiet. Jeg har rettet henvendelse til den danske ambassade for at komme til at tale med ham. Mere ved jeg ikke lige nu, siger hun til Berlingske.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Advokaten har dog ikke et bud på, hvornår og om Jacob El-Ali vil blive udleveret til Danmark, hvor han er efterlyst og fængslet in absentia for terrorisme.

Den 31-årige dansker blev anholdt 9. januar i nærheden af byen Kilis tæt på grænsen mellem Tyrkiet og Syrien. Det var tyrkiske sikkerhedsstyrker, som foretog anholdelsen, der skete på baggrund af en arrestordre udstedt af Interpol. Den 18. december 2014 blev han sigtet for overtrædelse af Straffelovens paragraf 136 stk. 2, der straffer billigelse af terror med op til to års fængsel. 

I oktober 2015 blev han også sigtet for overtrædelse af Straffelovens terrorbestemmelser i paragraf 114e for at fremme Islamisk Stats virksomhed, kæmpe for bevægelsen og have planlagt indrejse for mindst en anden IS-kriger.  

LÆS OGSÅ: Peter Madsen er blevet gift i fængslet