Efterlønsreform rammer dem med lav løn

19. jan 2011
De nedslidte og lavtlønnede arbejdere kommer til at betale regningen, hvis regeringen får flertal til at afskaffe efterlønnen.

De lavtlønnede bliver fattigere, hvis regeringen får flertal til at afskaffe efterlønnen.

For et stop for efterlønnen vil trykke arbejdernes løn langt mere, end det vil trykke de veluddannedes, siger Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Læs også: Stop for efterløn truer din løn

"Vi lægger byrden på en begrænset gruppe - nemlig de i forvejen lavt lønnede," siger Martin Madsen, økonom og chefanalytiker i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Arbejdere må kæmpe om job

Fire ud af fem personer på efterløn er nemlig enten ufaglærte eller faglærte arbejdere. Derfor vil det være dem, der kommer til at kæmpe om jobbene, hvis regeringen tvinger dem til at blive på arbejdsmarkedet.

Samtidig er det de lavtlønnedes arbejdspladser, der flytter ud af landet. Det vil skabe endnu mere kamp om jobbene blandt arbejderne og dermed mere løntrykkeri.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Til gengæld vil der fremover være mere bud efter de rige og veluddannede på arbejdsmarkedet, hvilket vil betyde større lønstigninger til dem.

"Forskellen mellem de fattige og de rige vil blive større," siger Martin Madsen, chefanalytiker for Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Læs også: Du må vælge - jobfest eller lønfest