EFTERLØN OG HVA SÅ?: Efterlønnen var altid min gulerod

8. jan 2011
26 år i hjemmeplejen. Så havde Inger Lise Bojesen fået nok.

I 26 år vaskede Inger Lise Bojesen ældre i hjemmeplejen. Det var hårdt. Så hårdt, at hun de sidste år var så træt, at det eneste, der holdt hende i gang, var tanken om en kommende efterløn.

At arbejde har aldrig været det vigtigste for Inger Lise Bojesen. Det har været nødvendigt for at tjene penge til dagen og vejen. Det var den eneste grund til, hun stod op og mødte i hjemmeplejen på Djurs klokken otte hver eneste dag.

Intet savn

"Jeg savner overhovedet ikke mit arbejde. Når du selv vælger efterlønnen, er det dit eget valg. Det er vigtigt," siger Inger Lise Bojesen.

Og da dagen for fire år siden oprandt, blev det fejret. I det øjeblik følte Inger Lise Bojesen sig fri. Pludselig havde hun tid til at beskæftige sig med det, hun gerne ville.

"Det var så lækkert. Det var ligesom at være på ferie," siger Inger Lise Bojesen.

Kroppen kunne ikke holde

Hun savner slet ikke sine kollegaer, og der er ingen dårlig samvittighed at spore, for Inger Lise Bojesen gav så meget til det danske samfund, at kroppen til sidst ikke kunne holde til hårde løft i hjemmeplejen mere.

"Jeg var træt i armene og havde nogle problemer i nakken. Hvis jeg ikke haft muligheden for at vælge en efterløn, så havde jeg haft en forringet livskvalitet," siger hun.

Ny kærlighed

Inger Lise Bojesen og hendes mand solgte deres hus, da hun gik på efterløn. Nu bor de i parrets sommerhus i Følle Strand ved Rønde. Der har de tænkt sig at blive.

Hussalget betød også, at parret har begivet sig ud på en masse rejser. Senest har de været i USA og Egypten. Og med Inger Lises efterløn, blussede kærligheden på ny op.

"Vi hygger os så meget sammen, og bruger tid på hinanden. Det er dejligt," siger hun.

Når Inger Lise Bojesen ikke bruger tid på sin mand, går hun både til EDB, Zumba og keglespil, hvor hun også er aktiv i bestyrelsen.

 Golf eller gigt?

Efterlønsdebatten kan afgøre, om det bliver Løkke eller Thorning, der skal være vores næste statsminister.

I Danmark har 138.220 personer titlen 'efterlønner' på visitkortet.

Men hvem er de egentlig?

Avisen.dk går bag tallet.