Tidligere afdelingschef i Rigspolitiet Bettina Jensen. Foto: Bjarne Lüthcke/Ritzau Scanpix

Topchef fyret: Nu tager sagen ny drejning

10. jan, 14:17
Efterforskningen af tidligere afdelingschef i Rigspolitiet Bettina Jensen genoptages.

Københavns Politi meddelte ellers i november, at der ikke kunne rejses tiltale i sagen, hvor Bettina Jensen blandt andet blev efterforsket for bestikkelse. Det skriver bt.dk.

LÆS OGSÅ: Stod bag legendarisk butik: Nu er han død

Rigspolitiet - der anmeldte Bettina Jensen - klagede til Rigsadvokaten, der nu har bedt Københavns Politi genoptage efterforskningen.

- Som part i sagen er vi blevet gjort bekendt med nye oplysninger i efterforskningen. Det har givet anledning til, at vi ønsker sagen genoptaget. Jeg kan ikke kommentere yderligere på grund af den konkrete efterforskning, siger Thomas Østrup, koncernstyringsdirektør i Rigspolitiet, til B.T.

Baggrunden for efterforskningen er B.T.s afdækning af, at Bettina Jensen blandt andet forgyldte to veninder med lukrative kontrakter uden om de lovpligtige udbud.

Bettina Jensen blev i februar 2017 afskediget og efterfølgende politianmeldt af Rigspolitiet.

Som tidligere afdækket i B.T. købte Bettina Jensen som chef for Koncernservice i Rigspolitiet bistand fra tre konsulenter for 43,3 millioner kroner på blot tre år fra 2011 til 2013.

Opgaverne kom ikke i de lovpligtige udbud, og store udbetalinger på op til 4,5 millioner kroner på bare et halvt år fik eksperter til at undre sig.

Siden B.T.’s første afdækning af sagen i 2016 er der blevet lavet tre uafhængige rapporter.

Ifølge den seneste fra revisionsfirmaet PwC var der i mails indikationer på, at Bettina Jensens aftaler med konsulenterne 'var baseret på tætte relationer til Bettina Jensen' og med 'direkte tildeling umiddelbart efter ansættelsen af Bettina Jensen i Rigspolitiet'.

Dog kunne PwC ‘ikke entydigt fastlægge tætte venskabelige forhold af privatlignende karakter’.

Revisionsfirmaet havde også svært ved at få det fulde overblik over, hvilke opgaver konsulenterne løftede for de mange millioner, fordi der manglede dokumentation for, hvad der var udført for de høje regninger.

'Afledt heraf er der principielt risiko for, at politiet kan have betalt for ydelser, som ikke er modtaget,' lød det i rapporten.