20210114-210519-L-1620x1080we
En opgørelse fra Trafikstyrelsen viser, at der har været de seks episoder, som styrelsen ikke tidligere har haft kendskab til med de såkaldte lommevogne fra selskabet DB Cargo. (Arkivfoto) Foto: Presse-Fotos.dk/Ritzau Scanpix

Efter dødsulykke på Storebælt: Nye problemer med løst gods

25. jan 2021, 10:00
Trafikstyrelsen forlanger forklaring fra DB Cargo efter flere problemer med de såkaldte lommevogne.

Siden dødsulykken med en lastbilanhænger på en togvogn på Storebælt i 2019 har der været yderligere seks episoder, hvor anhængere ikke har været spændt korrekt fast på togvogne.

Det skriver TV2 Fyn mandag.

En opgørelse fra Trafikstyrelsen viser, at der har været de seks episoder, som styrelsen ikke tidligere har haft kendskab til med de såkaldte lommevogne fra selskabet DB Cargo.

Forrige onsdag kom det frem, at en bilist havde set, at låsemekanismen var gået op på en togvogn fra DB Cargo. Bilisten opdagede fejlen ved lavbroen over Storebælt.

Men udover den har der altså været yderligere fem episoder. De har været konstateret i Taulov, Høje Taastrup og Malmø, oplyser TV2 Fyn.

Imidlertid har DB Cargo selv vurderet hændelserne som mindre alvorlige.

Ulykken på Storebælt i 2019 skete under meget kraftig blæst. En anhænger var ikke spændt korrekt fast på togvognen og ramlede ind i et passagertog. Otte mennesker mistede livet.

Trafikstyrelsen har nu bedt CD Cargo om en nærmere forklaring, skriver TV2 Fyn.

/ritzau/