Venstre er endnu engang ramt af splittelse og kaos, efter formanden har frataget Kristian Jensen sine poster. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Efter strafaktion: Venstre ramt af kaos og splittelse

12. jan, 15:34
Venstres medlemmer er langt fra enige om årsagen til det kaos, som har ramt partiet, efter at formand Jakob Ellemann-Jensen har frataget tidligere næstformand Kristian Jensen alle sine poster.

Der er ikke mange menige folketingsmedlemmer hos Venstre, som åbent ønsker at gøre rede for deres holdning til formand Jakob Ellemann-Jensens strafaktion mod den tidligere næstformand Kristian Jensen, skriver bt.dk

LÆS OGSÅ: Peter Madsen er blevet gift i fængslet

Aktionen fandt sted i kølvandet på en soloudmelding fra Kristian Jensen i et interview til Jyllands-Posten om den fremtidige politiske retning. Her foreslog den tidligere kronprins blandt andet, at der fremover skal føres et nyt økonomisk samarbejde henover midten i dansk politik. Men den udmelding blev slået hårdt ned af formand Jakob Ellemann-Jensen, som fratog ham samtlige poster mindre end to timer, efter artiklen blev bragt.  

- Vi har ytringsfrihed, også i Venstre. Men det er under ansvar – herunder ansvar for ledelsens reaktion, konstaterer Preben Bang Henriksen, folketingsmedlem for Venstre over for bt.dk.

Det er tilsyneladende årsagen til, at han nu bliver frataget posten som Arktis-ordfører, ligesom han bliver smidt ud af Finansudvalget, Færøudvalget, Grønlandsudvalget og Udenrigsudvalget.

B.T. har ringet til en række medlemmer af partiet, som ikke ønsker at lægge navn til kritik af ledelsen. Til gengæld vil flere af de pågældende Venstre-folk gerne udtale sig anonymt. Og hvis man skal tro på B.T., er de både chokerede over Kristian Jensens udmelding, men de peger også på, at der mangler en klar politisk retning under den nuværende formand Jakob Ellemann-Jensen.

- Det er især chokerende, fordi Jakob Ellemann-Jensen netop har givet Kristian Jensen chancen. Han havde ikke fået så mange ordførerskaber, men blev inddraget i beslutningerne – præcis som han selv ønskede, siger et centralt gruppemedlem fra Venstre, der ønsker at være anonym til bt.dk. 

LÆS OGSÅ: Skjult kamera - Familiefar tog billeder af nøgen steddatter