Den tidligere amerikanske præsident Barack Obama kommer til Musikkens Hus i Aalborg i slutningen af september. Foto: Fabrizio Bensch/Reuters/Ritzau Scanpix

Efter stor fyringsrunde: Universitet bruger 850.000 på Obama-besøg

15. aug 2019
Aalborg Universitet har HK's opbakning til at bruge 850.000 kroner på billetter få måneder efter gennemførelsen af større besparelser.

Når Aalborg Universitet vælger at bruge 850.000 kroner på billetter til det forestående besøg af USA's tidligere Barack Obama, så får det HK's opbakning.

LÆS OGSÅ: Tidligere superliga-direktør fyret med øjeblikkelig virkning

Universitetet gennemførte i foråret en større sparerunde på 36,5 millioner kroner. Sparerunden kostede stillinger blandt HK-medlemmer.

Alligevel finder HK universitetets beslutning om at købe billetter til ansatte og studerende til en gennemsnitspris på 3.269 kroner forståelse.

- Vi har selvfølgelig stort fokus på de medarbejdere, der er blevet afskediget, men vi har også fokus på de medarbejdere, der bliver tilbage og skal fortsætte udviklingen, siger fællesformand for HK Nordjylland, Mette Lyndgaard Pedersen, til DR og tilføjer:

- Jeg ville være ked af det, hvis universitetet hver gang, de havde været ude i en sparerunde, sagde, at nu ville de spare på alt, hvad der hed drift, udvikling af medarbejdere og uddannelser til de unge.

Mette Lyndgaard Pedersen er enig i, at timingen kunne være bedre og siger til DR, at hvis Obama var kommet til Aalborg om et år, var der ingen, som havde stillet spørgsmål ved universitetets dispositioner.

Til gengæld siger medlem af byrådet i Aalborg for Enhedslisten, Per Clausen, til DR, at der er en modsætning mellem, at universitetet sparer på stort og småt og gennemfører fyringsrunder, og at der bruges 850.000 kroner på et foredrag.

Han mener, at "det må opleves meget mærkeligt" for de fyrede medarbejdere.

LÆS OGSÅ: A-kasse-direktør: Dagpenge-modtagere skal ud af jobcentret

Fakta om Barack Obamas besøg

Den tidligere amerikanske præsident Barack Obama kommer til Musikkens Hus i Aalborg lørdag den 28. september.

Her vil han tale om blandt andet lederskab og entreprenørskab i fremtiden, og er således målrettet erhvervslivet.

En billet koster mellem 3.500 og 8.500 kroner.

De studerende fra Aalborg Universitet får VIP-billetter og får dermed lov til at komme tættere på den tidligere præsident end de fleste andre.

Arrangementet i Aalborg bliver afholdt præcis et år efter, at Obama gæstede SDU i Kolding 28. september 2018.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her