Nye australske ejere puster nyt liv i den skandaleramte ikoniske pizzakæde Dominos Pizza, der lukkede sidste år. Foto: Lucy Nicholson/Ritzau Scanpix

Efter konkurs og skandale: Ikonisk kæde genåbner

5. dec 2019
Efter en konkurs tidligere på året indleder pizzakæden Dominos Pizza et samarbejde med leverandør og åbner 11 nye butikker.

Tidligere på året måtte den ikoniske pizzakæde Dominos Pizza dreje nøglerne om, da selskabet i kølvandet på en fødevareskandale gik konkurs i Danmark. Siden har den australske virksomhed Dominos Pizza Enterprise overtaget forretningen med ambitioner om at gøre den til landets førende pizzakæde. Australierne vil åbne elleve butikker, og samtidig indleder selskabet et samarbejde med Hungry.dk om udlevering af maden, skriver Dansk Handelsblad ifølge fødevarewatch.dk.   

Da det australske selskab købte konkursboets aktiver, blev det ellers meldt ud, at den nye ejer havde planer om at genåbne op mod 24 restauranter. Indtil videre har selskabet dog kun slået dørene op for seks nye butikker på Sjælland.

LÆS OGSÅ: Buschauffør blev lam og mistede jobbet: "De skrev fyresedlen med det samme"

Konkursen fandt sted, efter TV 2-programmet "Operation X" afslørede fusk med fødevarer i over halvdelen af kædens restauranter. Det fik efterfølgende Fødevarestyrelsens Rejsehold til at sætte gang i razziaer, hvor de besøgte 29 af Dominos pizzarestauranter over hele Danmark.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Rejseholdet fandt rod med temperaturer eller fødevarernes datostempler i 18 ud af 29 butikker. Eksempelvis var der både snavs og madrester i hjørner og bag døre i butikkerne. De fandt også beholdere, som var vasket op, men stadig havde madrester på sig.       

Domino’s Pizza slog dørene op for sin første danske restaurant på Falkoner Allé i København i 1997 og blev i en årrække drevet af forskellige islandske ejere. I midten af 2011 blev selskabet dog overtaget af den svenske erhvervsmand Gustave Geisendorf.

LÆS OGSÅ: Falck-ansatte bortvist efter julefrokost