En tidligere forstander fra Blidstrup Efterskole på Mors er blevet idømt tre måneders betinget fængsel. (Arkivfoto) Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Efter sex-krænkelser: Forstander idømt betinget fængsel

20. jan, 17:20
En tidligere leder af Blidstrup Efterskole på Mors er blevet idømt tre måneders betinget fængsel og 80 timers samfundstjeneste for seksuelle krænkelser og vold mod skolens elever.

Tre måneders betinget fængsel og 80 timers samfundstjeneste. Sådan lyder dommen for en forhenværende forstander på Blidstrup Efterskole på Mors, der både var sigtet for blufærdighedskrænkelse og vold mod skolens elever, skriver tv2nord.dk

LÆS OGSÅ: Flere mænd bor alene - Og tjener mindre

I retssalen kom det blandt andet frem, at forstanderen talte elevernes ribben med sine knoer og spurgte ind til deres erfaringer med sex og onani. Den dømte mand og hans forsvarer har ligesom anklagemyndigheden bedt om tid til at overveje, hvorvidt de vil anke dommen. 

Sagen tog sin begyndelse i 2019, da forstanderens krænkende adfærd fik flere elever til at melde ham til politiet. Samlet set er manden blevet kendt skyldig i ni tilfælde af vold mod drenge, som var elever på skolen. Derudover er han også dømt for ni ud af de 13 tilfælde af vold, som han oprindeligt var sigtet for. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

For eksempel har han spurgt en af sine elever ”tager hun hånden ned i bukserne på dig og rører dig på pikken”, og ved en anden lejlighed kom han med en anden opsigtsvækkende udmelding, da han sagde, ”hvis du ikke før har brugt kondom, vil jeg gerne hjælpe dig” til en af skolens drenge. 

Men ikke desto mindre har forstanderen afvist anklagerne mod ham. Han forklarede i retten, at hans opfordring om at anskaffe og bruge kondomer blot hang sammen med, at han ville opdrage drengene til at dyrke sex under sikre forhold. 

- Det er ikke usædvanligt, at der er fysisk kontakt mellem elever og lærer på efterskolen. Sådan har det altid været. Det har altid været en del af jargonen på skolen, at man kilder hinanden og driller hinanden. Det har været en årelang praksis, uden at der var grund til at anmelde det, lød det mandag i proceduren fra den nu dømtes forsvarsadvokat, Stephan Muurholm, ifølge TV 2 Nord.

LÆS OGSÅ: Kendis i mørkt hul: - Det værste var skammen