Ikke meget forandrer sig selvom det nu er Jacob Brunsborg, der har overtaget formandsposten i koncernen. Foto: Jysk og Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Efter Lars Larsens død: Nu taler sønnen

29. okt 2019, 14:43
Driften af familiekoncernen Jysk vil fortsætte som hidtil, selvom det nu er Lars Larsens søn, Jacob Brunsborg, der har overtaget roret. Han indrømmer dog, at han vil savne sin far som sparringspartner.

Jacob Brunsborg har ikke givet interviews til pressen, siden hans far, Lars Larsen, døde i den 19. august i år.

Men nu taler han til Jysk interne magasin for medarbejderne GOjysk, om hvad der skal ske i fremtiden:

LÆS OGSÅ: Kendt politiker raser - De har snydt

- Jeg kan forsikre alle om, at familien fortsat vil investere i virksomheden. Og at det fortsat vil være smidigt at tage de store beslutninger for virksomheden, fordi vi ikke har aktionærer eller andre, som vi skal spørge om lov, udtaler Jacob Brunsborg til GOJysk.

Så selvom det nu er sønnen, der siden dynekongen trak sig tilbage i juni, er bestyrelsesformand for Lars Larsen Group, kommer der ikke til at ske de markante ændringer i fremtiden:

Det bliver det sværeste

- Der er ikke meget, der ændrer sig i forhold til, hvordan JYSK og de øvrige virksomheder har været drevet i de sidste fem år. I den periode har jeg truffet alle de vigtige beslutninger sammen med min far, og derfor har jeg også været en del af de strategiske tiltag, der er gennemført. Derfor skal der heller ikke udstikkes en ny kurs, siger Jacob Brunsborg, der ikke har ændret andet end farven på væggene efter han overtog sin fars kontor.

Selvom den 47-årige søn har koncentreret sig om bestyrelsesarbejde sinde 2007, kan han godt i professionelle sammenhænge savne sin far:

LÆS OGSÅ: Lise Nørgaard i dyb sorg - "Det er frygteligt"

- Min far var ikke bestyrelsesformand i traditionel forstand, og det bliver jeg heller ikke. For mig er det vigtigt at lytte til ledelsen af de enkelte selskaber og bruge deres ekspertise og viden. Det er sådan, vi altid har gjort det, og sådan bliver det også fremover. Det sværeste for mig bliver, at jeg nu ikke længere har min far som sparringspartner, når de store beslutninger skal træffes, siger Jacob Brunsborg.

Jysk-koncernen har 2.800 butikker i 52 lande.