Efter fyraften: Bander forfølger politifolk

18. jun 2013, 11:33
Politibetjente og deres familier bliver forfulgt af kriminelle efter arbejdstid.

Danske politibetjente og deres familier bliver i stigende grad forfulgt og chikaneret af kriminelle efter arbejdstid, skriver fagbladet Dansk Politi.

Særligt slemt står det til i Aarhus, hvor Casper Wetting er en af mange betjente, der er blevet chikaneret.

”Hold kæft hun er lækker, skal hun have den i munden,” lød det for eksempel fra en gruppe kriminelle til Casper Wetting og hans kæreste, da de kom gående gennem byen.

”Jeg blev rasende. Det brændte inden i mig. Jeg ved ikke, om jeg har været så gal før. Ét er, at man som politimand skal finde sig i lidt af hvert, men når det går ud over min kæreste eller andre af mine nære relationer, så er det bare for meget. Vi bor i centrum af Aarhus, og tæt på hvor en gruppe af de her fyre fra Gellerup hænger ud. Nu tør min kæreste ikke gå på gaden om aftenen. Hun er bange for at blive genkendt, hvis hun går alene,” fortæller Casper Witting til Dansk Politi.

Også kollegaen Rasmus Houmann er blevet svinet til udenfor arbejdstid, fortæller han:

”I vinter kom jeg gående hjemad sammen med min højgravide kæreste. Vi går forbi en gruppe fyre fra Gellerup, da jeg pludselig får tre snebolde i nakken. Jeg går hen til dem og siger, at de skal stoppe med at kaste mod os. Det gør de også, men da vi når 200 meter hen ad gaden, kommer tilråbene. Min kæreste bliver kaldt for en luder og jeg det sædvanlige pansersvin. Dagen efter er der graffiti på vores dør. Der står noget på et andet sprog og en pil op mod højre, hvor vi bor.”

Kilde: Dansk Politi