Efter afsløringer om lækage stopper Mads Koch Hansen til sommer som direktør for Sygehus Lillebælt. (Arkivfoto) Foto: Morten Stricker/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix

Direktør stopper efter afsløringer

27. jan, 14:18
Mads Koch Hansen stopper som direktør for Sygehus Lillebælt efter afsløringer om store datalæk.

Sygehus Lillebælt har været i fokus efter lækagen af personfølsomme data, som har været frit tilgængelige for personalet i Region Syddanmark. Og direktør Mads Koch Hansen skal ikke længere stå i spidsen for foretagendet, da han 30. juni 2020 stopper som direktør for Sygehus Lillebælt, skriver eb.dk.    

LÆS OGSÅ: Datalækage på sygehus - Fuldstændigt vanvittigt

Fratrædelsen sker samme dag som Ekstra Bladet har løftet sløret for, at personfølsomme data for mere end en halv million patienter har været tilgængelige for samtlige ansatte i regionen. Dermed var det ikke alene læger og andet sundhedspersonale, der havde adgang til data, men også studentermedhjælpere og andre personer. 

Men det var ledelsens vurdering, at der var en relativt lille risiko for, at der kunne ske misbrug i sagen. 

Den fråtrådte direktør har ifølge en pressemeddelelse gennem et stykke tid haft tanker om at starte som selvstændig. Derfor vil nu gå i gang med at starte en konsulentvirksomhed, hvor han blandt andet tilbyder ledelsescoaching. 

Fejlen blev opdaget i sommeren 2018, hvor regionen anmeldte det til Datatilsynet.  

LÆS OGSÅ: Læger begår stor brøler - Henriette har 5 procents chance for at overleve