inventa
Virksomheden Inventa er under konkursbehandling. Foto: Screendump

Efter 70 år: Jysk virksomhed går konkurs

3. okt 2019, 19:07
Firmaet havde kendte navne som Carlsberg og Telenor på kundelisten, men tallene var røde i regnskabet. Nu er virksomheden taget under konkursbehandling.

En æra lakker mod enden i landsbyen Støttrup ved Skive, hvor firmaet Inventa, der i næsten 70 år har indrettet og produceret inventar til det danske erhvervsliv, er taget under konkursbehandling.

LÆS OGSÅ: Stjernekok konkurs: Udbetalte 43 millioner til sig selv

Selvom der på kundelisten var kendte virksomheder som Carlsberg, Profil Optik og Telenor, så har tallene været røde i Inventas regnskaber.

Morten Kristensen er medejer og bestyrelsesformand i den gamle virksomhed, og han bekræfter konkursen til Finans. Salg og omsætning har været svingende gennem seks måneder, forklarer kurator Birgitte Jørgensen:

- Det er ikke altid, at virksomheder kan nå at få skåret produktionsapparatet hurtigt nok til, så en konkurs kan undgås. Det skete heller ikke i dette tilfælde, siger hun.

Potentielle købere kan nu modtage en form for salgsmateriale om Inventa, hvilket sker i en udbudsproces, der har til formål at sælge konkursboet som helhed, hvilket måske han sikre de 50 ansattes job.

Pæne millionoverskud forsvandt med finanskrisen, og fra 2009 og i de efterfølgende fem år tabte virksomheden omkring 25 millioner kroner.

I 2018 lød virksomhedens underskud på 3,8 kroner efter skat.