Olav de Linde er kendt for at forvandle tidligere industribygninger til kontorlandskaber og erhvervsparker. Her ses han på et billede fra 2012, hvor han står ved Bazar Vest i Aarhus. Bazar Vest ejes af Byggeselskab Olav de Linde. Foto: Kim Haugaard/Ritzau Scanpix (arkiv)

Dansk rigmand afslører vild milliard-formue

13. jun 2019
Den aarhusianske byggematador Olav de Linde har gennemført et generationsskifte.

Den aarhusianske byggematador Olav de Linde afslører i et interview med Ejendomswatch, hvor meget han har liggende på kistebunden.

LÆS OGSÅ: 100 ansatte fyret: Jysk firma kæmper med økonomien

Olav de Linde etablerede for 45 år siden virksomheden Byggeselskab Olav de Linde, som et enkeltmandsfirma.

Derfor har det kun været skattevæsnet som har vidst, hvor meget den nu 67-årige aarhusianer er god for efter, at have opbygget et af landets største privatejede ejendomsimperier.

Afsløringen kommer fordi Olav de Linde har gennemført et generationsskifte og er ved at gøre klar til at overdrage byggeselskabet til sine tre børn. Derfor skal regnskaberne præsenteres offentligt.

Olav de Lindes ejendomme, som ligger i Aarhus, Odense og København, løber op i en samlet værdi på 5,8 milliarder kroner.

Men overfor Ejendomswatch.dk understreger Olav de Linde, at det er "meget forsigtigt værdifastsat".

Han fortæller samtidig, at selvom børnene indtræder i virksomheden, vil det fortsat være ham selv, der styrer selskabet.