Efter 113 år på gågaden i Herning smider en ikonisk slagter håndklædet i ringen for at dreje nøglen om. (Arkivfoto) Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Efter 113 år i gågade: Ikonisk slagter lukker

13. jan, 20:53
Slagter C.H.P Gøttsche, som i 113 år har været beliggende på gågaden i Herning, drejer nøglen om.

I mere end 100 år har slagter C.H.P Gøttsche solgt bøffer og pølser fra butikken på gågaden i Herning, men nu lakker eventyret mod enden, da butikken lukker og slukker, skriver bt.dk.

LÆS OGSÅ: Drabssigtet far i retten - Man dræber ikke, man laver abort

Det fremgår af slagterens Facebook, hvor mange kunder giver udtryk for, at langt fra er glade for beslutningen. 

- Trist.. jeg husker, hvordan mine bedsteforældre sværgede til at kødet skulle være fra slagter Gøttsche, for det kunne man regne med.., skriver en kunde ifølge B.T.

De seneste år har ikke været gode for slagteren. Og da butikken ikke har formået at vende den dårlige udvikling, har man i stedet valgt at lukke biksen. I et Facebook-opslag peger slagteren på, at en omfattende renovering af gågaden i Herning har formindsket antallet af kunder betragteligt. 

Men stigende pres på fødepriser, nye forbrugsmønstre og højere husleje nævnes også som årsager til lukningen af den ikoniske slagter.  

- Vi vil samtidig sige 1000 tak til alle kunder og faste kunder, der kom igen og igen, efter hjemmelavede specialiteter, skriver slagteren.

LÆS OGSÅ: Kendis milliardær-onkel er gået bankerot