- Som kommune bruger vi en masse penge på kontanthjælp til disse mennesker. Vi vil gerne have dem ind og være bidragsydere, der kan hjælpe med at betale skat, så vi får råd til endnu mere af den velfærd, som vi alle sammen sætter pris på, siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V). Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Effektiv hjælp til psykisk syge: Kommunen går med til jobsamtale

5. okt 2019
Kommunal indsats for psykisk syge har fået 70 procent i arbejde eller uddannelse siden 2017.

Det kan være svært at komme igang med et job eller studie, hvis du lider af en psykisk sygdom.

Men det behøver ikke at være en bremseklods.

LÆS OGSÅ: Forsikringsansat: Systemet er indrettet, så de svageste kunder taber

Gennem indsatsen IPS - der står for 'Individuelt Planlagt job eller uddannelse med Støtte' - hjælper konsulenter nemlig københavnere med en psykisk sygdom - igang på arbejdsmarkedet eller med skolebøgerne.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Det gør de blandt andet ved at hjælpe med job-ansøgninger, tage med til jobsamtale og at give motivation både før og efter studie- eller jobstart.

Det skriver DR P4 København.

Den ekstra indsats for at få borgere med psykiske lidelser i gang med job eller studie har i Københavns Kommune vist sig at være en succes. Tal fra IPS viser, at 70 procent af deltagerne siden 2017 er kommet i arbejde eller uddannelse.

En anden kvalitet ved forløbet er, at borgeren ikke skal forholde sig til flere forskellige sagsbehandlere. Det mener Thomas Nordahl Christensen, der forsker i IPS ved Psykiatrisk Center København.

- Det skal ikke være sådan, at hver gang man kommer op på jobcentret, skal man starte forfra og fortælle sin historie på ny. I stedet har man i IPS en oplevelse af, at der er en sammenhæng og kontinuitet i indsatsen, siger han til DR P4 København.

Ud over Københavns Kommune er IPS-indsatsen implementeret i Holbæk, Frederiksberg, Kalundborg, Slagelse, Silkeborg og Hjørring.

I Københavns Kommune har de netop sikret 35 millioner kroner i den nye budgetaftale til at fortsætte og udvide kommunens IPS-indsats.

Det glæder beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

- Som kommune bruger vi en masse penge på kontanthjælp til disse mennesker. Vi vil gerne have dem ind og være bidragsydere, der kan hjælpe med at betale skat, så vi får råd til endnu mere af den velfærd, som vi alle sammen sætter pris på, siger hun til DR P4 København.