Ebbe Sand: Vi har stærk angrebsduo

20. aug 2008
Jon Dahl Tomassons og Niclas Bendtners forskelighed giver landsholdet stor dynamik i frontlinjen. Onsdag aften kan de teste makkerskabet mod Europas bedste hold, når Spanien gæster Parken.

»Det er en meget, meget stærk duo, vi har i angrebet, når Jon Dahl Tomasson og Niclas Bendtner er på banen. Det skyldes ikke mindst, at de er så vidt forskellige,« siger landsholdets angrebstræner, Ebbe Sand.

»Jons evner som snu måltyv har vi kendt i en årrække. Og det passer rigtig godt sammen med Niclas’ kompetencer. Han er en fysisk stærk angriber, som også er teknisk stærk og udfordrende,« forklarer Sand.

Angriberen vi har savnet

Efter en årrække som fast makker med Jon Dahl forlod netop Ebbe Sand landsholdet, og han efterlod et stort gabende hul i frontkæden.

Efter utallige forsøg med diverse spydspidser dukkede Niclas Bendtner op.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

»Han er den dybe angriber, vi har savnet,« slår Ebbe Sand fast.

Mens Jon Dahlt Tomasson i dag spiller sin kamp nummer 100, så er 20-årige Niclas Bendtner stadig i begyndelsen af sin landsholdskarriere. Og selvom Arsenal-spilleren har meget at lære endnu, er makkeren yderst tilfreds med duoens udvikling.

»Det er blevet rigtig godt mellem mig og Niclas. Vi supplerer hinanden godt, og vi bliver hele tiden bedre sammen,« siger Jon Dahl Tomasson.

Samme hold hver gang

Feyenoord-spilleren fremhæver netop kontinuiteten i trupsammensætningen som en nødvendighed, hvis der skal danske spillere i aktion ved VM i Sydafrika om to år.

»Det vigtigste overhovedet er, at vi stiller med de samme spillere hver gang. Hvis man kigger tilbage i historien, vil man se, at de gange, det er lykkedes os at komme til en slutrunde, da har vi haft en fast stamme på holdet på cirka 13 mand. Det har ikke været tilfældet i de seneste forsøg,« siger Jon Dahl Tomasson.

Hvis skaderne udebliver, er der ifølge Bendtner ingen undskyldning for, at Danmark ikke kommer til VM.

»Vi skal have rettet op på de fejl – både individuelle og holdmæssige – som vi lavede i den seneste kvalifikation. Det er på tide, at vi viser den kvalitet, som vi hele tiden, går og taler om. Vi har en fantastisk mulighed for at vise den mod Spanien,« konstaterer Niclas Bendtner.

faktaboks