Dyrlæger gør dig og dine dyr syge

3. mar 2014, 09:00
Dyrlæger fylder hunde og katte med farlig antibiotika, der kan gøre ejerne af dyrene uhelbredeligt syge.

Et rejsehold fra Fødevarstyrelsen har besøgt 50 dyrlægeklinikker. Under besøgene har de konstateret, at der er et ekstremt overforbrug af farlig antibiotika.

Overforbruget er så stort, at det gør kæledyrene farlige for deres ejere, og dermed er medicineringen i direkte strid med retningslinjerne, skriver MX.dk.

På over halvdelen af dyreklinikkerne blev der blandt andet anvendt nogle berygtede bredspektrede antibiotika mod harmløse hudsygdomme, som kunne have været behandlet med shampoo. Og ofte bruger dyrlægerne antibiotika på dyrene helt uden at have stillet en diagnose, afslørede rejseholdet fra Fødevarestyrelsen.

Eksperter er skeptiske

"Det er bekymrende, at man giver dyrene disse bredspektrede antibiotika, for man udstyrer dyrene med farlige resistente bakterier, som bliver spredt til de dyreejere, som vi risikerer ikke at kunne behandle," siger professor i klinisk mikrobiologi Hans Jørn Kolmos fra Odense Universitetshospital til MX.dk.

Flere andre eksperter kalder udviklingen for bekymrende og opfordrer dyrlægerne til at behandle dyrene ud fra en diagnose.

Kilde: MX.dk