DyneLarsen fedtet ind i sushikonflikt

13. feb 2014, 10:42
JYSKimperiet er blandet ind i en arbejdskonflikt. I går indledte 3F blokade og demonstrationer mod restaurantkæden Letz Sushi, som er halvt ejet af DyneLarsen.

En konflikt mellem medarbejdere hos restaurantkæden Letz Sushi og indehaverne er brudt ud og i går var der demonstrationer mod de forskellige sushi-restauranter i København.

Det har hidtil været indehaver og daglig leder Louise Ertman Baunsgaard, der har været i søgelyset for ikke at ville indgå en overenskomst med medarbejderne. Men sushi-kæden har også en anden stærk spiller. Nemlig kongen af fjer, Lars Larsen,d er ejer 50 procent af Letz Sushi. Det valgte demonstranterne da også at bruge aktivt i går, blandt andet med et kæmpe banner.

“Det er ikke et godt tilbud, Lars Larsen fra Jysk har givet sine medarbejdere i Letz Sushi. Det gør de ansatte selv og 3F opmærksom på her. 3F har derimod et godt tilbud om overenskomst til Lars Larsen. Men han afviser tilbuddet,” skriver Tina Møller Madsen, der er 3F-gruppeformand inden for Privat Service, Hotel og Restauration.

3F og medarbejdergruppen vil nu med blokader, arbejdsnedlæggelser og demonstrationer forsøge at få virksomheden til at tegne overenskomst med medarbejderne, der blandt andet kræver pension og tillæg. Konflikten med medarbejderne blev særligt tilspidset, da Louise Ertman Baunsgaard valgte at fyre deres talsmand Ulrik Frost, som har arbejdet hos Letz Sushi gennem seks år.

Det er ikke første gang, at restaurantkæder udløser arbejdskampe. De er nemlig ofte kendetegnet ved at have mange unge deltidsansatte, der sjældent er særlig godt organiseret. Andre eksempler er Agnes Cupcakes og Joe and The Juice.