Lars Løkke Rasmussen og Mette Frederiksen krydsede klinger på TV2 søndag aften. Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix

Den første duel: Sådan klarede Løkke og Mette F. opgøret

19. maj 2019, 23:37
Hvor skal pengene komme fra til jeres planer, spørger en af A4 Nu's Facebook-brugere efter at have set Lars Løkke Rasmussen og Mette Frederiksen i TV-duel.

Friskoler, klimalov, nedslidning på jobbet,  ydelser til udlændinge, ældrepleje og normeringer i daginstitutioner og på hospitaler. 

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen kom langt omkring i TV2s valgduel søndag aften. Det var valgkampens første duel mellem de to statsministerkandidater, hvor der var både stikpiller og åbenlyse uenigheder, men også plads til fælles grin undervejs. 

A4 Nu´s Facebook-brugere, der fulgte duellen,  giver umiddelbart flest roser til Mette Frederiksen for indsatsen i debatten.

- Generelt var det rart at se en ordentlig debat. God tone og givende debatrunder. For mig virkede Mette, som om havde topmål af overskud, humor og menneskelighed. Lars virkede træt, uoplagt og presset, skriver Tobias Krogh Møller.

Tonen i debatten får også ros af Jan Bech Rump.

- God debat fra begge sider, god tone. Bedst og klart i storform var helt klart Mette. Løkke vil dog gerne med hos hende. Signalerer klart, at Liberal Alliance og Konservative er ude, selvom Løkke sagde noget andet, skriver Jan Bech Rump. 

Jakob Gislund skriver:

- Det var en god debat, hvor både Mette og Lars talte ordentligt og konkret. Jeg synes, at Mette klarede sig bedre end Lars, men ikke klart bedre, lyder vurderingen.

Otto Nielsen er imidlertid ikke i tvivl om, at Løkke fortjener den største ros. 

- Mette Frederiksen er ikke konkret i for mange sager, Løkke får medaljen, skriver han.

Jes Møller nød en 'god og livlig debat uden mundhuggeri.'

- Jeg svnede dog, at de diskuterede den stigende sociale ulighed. Et vigtigt emne, der generelt bliver overset i valgkampen, pointerer han.

Tage Christensen var blandt andet opmærksom på den del af debatten, der handlede om nedslidning og sundhed.

- Savnede lidt mere konkret omkring nedslidning og en reel køreplan for, hvordan man vil løse det i fremtiden.  Samt om supersygehuse og deres fremtid, skriver han.

Hanne Charlotte Nielsen, der fulgte debatten sammen med sin datter på 16 år, er optaget af friskolenes fremtid.

- Hvis  hvis det ender med, at de bliver lukket, så dør der endnu flere små samfund, skriver hun. 

Og hvor vil de to statsministerkandidater så finde pengene til at føre deres planer ud i livet. Det savner Ole Klinkby svar på. 

- Rædsomt intet om, hvordan pengene skal tjenes, kun hvordan man vil bruge andre menneskers penge, skriver Ole Klinkby på Facebook.