Du vil aldrig blive fyret som mor

26. feb 2012
Da Lone Lund Jensen blev fyret var hun ikke i tvivl. Hendes datter skulle kende til sandheden.

”En ting kan jeg love dig mor: Du vil aldrig blive fyret som mor.”

Sådan lød beskeden fra Lone Lund Jensens 13-årige datter Anne, da Lone kom hjem og delte den triste nyhed med datteren.

Lone er 45 år og fra Randers. Hun er netop blevet fyret fra en stilling som konsulent i et kundeservicecenter i gardin- og badtilbehørsbranchen som en konsekvens af krisens besparelser i branchen.

Tanken om, at det ville være pinligt eller at det kunne bekymre datteren at fortælle om det mistede arbejde, har ikke strejfet Lone:

”Jeg kunne ikke drømme om at undlade at fortælle hende det. Vi har et meget åbent og ærligt forhold. Anne vidste, at jeg var rigtig glad for mit arbejde, så hun kunne se, at jeg var ked af det.”

Derudover vidste moren, at arbejdsløshed ikke er ukendt for Anne. Hun kender andre børn ovre i skolen, hvis forældre er blevet fyret og hun har set indslag om finanskrisen i tv-nyhederne, forklarer Lone.

Sandheden skal frem

Lone Lund Jensen har gjort det rigtige ved at fortælle om sin fyring, ifølge børnepsykolog Margrethe Brun Hansen.

Børn ved nemlig godt, at der er noget, som er forandret. Som forælder er det umuligt at skjule, at man ikke står op og tager på arbejde om morgenen eller at man er trist til mode, lyder det fra Margrethe Brun Hansen.

”Et barn helt ned til to-tre års alderen vil lægge mærke til, hvis du græder eller generelt er ked af det,” siger hun.

En 13-årig støttende skulder

Lone Lund Jensen er af den overbevisning, at det kun har været givende for deres allerede tætte og åbne mor og datter-forhold, at hun har fortalt sandheden.

"Annes optimistiske ord om, at jeg nok skal finde et andet job, har styrket min tro på, at det nok skal lykkes,” siger hun og fortsætter:

”Hun har været en støttende skulder, selvom hun kun er 13 år,” siger den stolte mor om sin datter.