Arbejdsmiljøloven gælder også på din hjemmearbejdsplads. Derfor skal den indrettes sikkerhedsmæssigt og sundhedsmæssigt forsvarligt ifølge BFA - BrancheFællesskabet for Arbejdsmiljø for Velfærd og Offentlig administration. (Arkivfoto) Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Har du arbejdet hjemmefra? Kompensation kan være på vej

12. jun, 11:00
Mange danskere har været hjemsendt på grund af corona og har selv sørget for arbejdsredskaber og frokost. Og der kan være mulighed for kompensation.

Den velkendte kaffemaskine, en stol ved spisebordet og eget internet på matriklen har for mange udgjort arbejdspladsen i løbet af coronatiden.

Det har betydet et midlertidigt farvel til alt fra hæve-sænke-bordet til frokostordningen. Men skal arbejdspladsen punge ud, når du selv har lavet rugbrødsmaderne og betalt internetregningen?

Ifølge Peter Nisbeth, som er chefjurist hos Fagbevægelsens Hovedorganisation, er alt som udgangspunkt til forhandling.

Men han tilføjer, at der er en grundlæggende sondring mellem de ting, du allerede havde naturligt i dit hjem, og nyanskaffelser i forbindelse med hjemsendelsen.

- Vi har lige været igennem en akut opstået nødsituation, som er blevet håndteret, som det nu er bedst praktisk muligt, starter Peter Nisbeth med at slå fast.

- Med det vi lige har været igennem vil jeg sige, at hvis man i den forbindelse har været ude at skulle anskaffe sig noget, så er det naturligt, at det er arbejdsgiverens udgift, og at det bliver kompenseret, siger chefjuristen.

Så har du skullet punge ud for arbejdsredskaber eller en tungere internetopkobling, så er der et godt udgangspunkt for at tale kompensation. For arbejdsgiver skal stille arbejdsredskaber til rådighed.

Det forholder sig lidt anderledes med de daglige ting, du har brugt uden om selve arbejdsfunktionen, eller som du allerede havde installeret.

- At du har drukket din egen kaffe og brugt den internetforbindelse, du havde i forvejen, er ikke forbundet med et reelt tab ved at arbejde hjemme, siger Peter Nisbeth.

- Man kan godt sige, at man synes, man skal kompenseres, men man har ikke krav på det.

Frokostordningen kan diskuteres, for det er en vare, du ikke har fået - men der er muligvis stadig afholdt nogle udgifter til ordningen. Peter Nisbeth er ikke bekendt med nogle konkrete sager om det.

- Om du har retskrav på det, er en juridisk vurdering, siger han og henviser til, at frokostordninger kan være bygget meget forskelligt op.

Ifølge Morten Thiessen, som er formand for Ansattes Råd hos ingeniørforeningen IDA, kan det også være et oplæg for forhandling, hvis man har strakt sig meget længere end sædvanligt.

- Man kan altid diskutere det, siger han og uddyber:

- Man kan sige til chefen: "Der er nogle ting, jeg ikke har fået, der er nogle ting, jeg har leveret ekstra. Hvordan kunne du tænke dig at kompensere mig for det?".

/ritzau fokus/