Du har scoret kassen! 15 timer til fuld løn

17. feb 2012
42 procent af fleksjobberne støder jævnligt på fordomme. Læs de dumsmarte bemærkninger fra kollegerne her.

Mange af de 53.000 danskere i fleksjob, har svært ved at overbevise kollegerne om, at de faktisk fejler andet end en uopsættelig trang til at komme tidligt hjem på sofaen.

42 procent af fleksjobberne, der har nedsat arbejdsevne, fordi de er for syge eller nedslidte til at klare et fuldtidsjob, støder jævnligt på fordomme fra kolleger og omgivelser.

Fordommene flyder

Det viser en undersøgelse blandt 550 fleksjobbere, som blev foretaget for  Landsforeningen for Fleks- og Skånejobbere i 2009.

"Der falder mange bemærkninger, som mere end antyder, at der hersker en opfattelse af, at fleksjobbere er særligt priviligerede - eller ligefrem heldige," siger foreningens formand Hans Dankert.

I undersøgelsen er de adspurgte fleksjobbere kommet med eksempler på de bemærkninger, som de hører på vej ud ad døren med jagende rygsmerter eller dundrende hovedpine.

Her er et uddrag:

"Man kan slet ikke se, at du fejler noget."

"Du har da scoret kassen. 15 timers job til fuld løn. Fedt!"

"Nå, skal du allerede hjem og ligge, hvor er du heldig."

"Bare det var mig, der kunne gå så tidligt."

Hvis ikke du lider, er du en snyder

Undersøgelsen udstiller fleksjobbernes dilemma. Hvis man fungerer for godt, bliver kollegerne mistænksomme, og tror, at man har fuppet sig til et fleksjob. Er man omvendt synligt besværet, synes de ikke, at man gør gavn.

"Hvis man fungerer godt, kan kollegerne for eksempel finde på at sige, at de godt selv kunne tænke sig et job på nedsat tid med fuld løn. De stiller spørgsmålstegn ved, om det bare er en bekvem ordning for fpr én, der heller vil arbejde deltid men ikke har råd til at gå ned i tid," fortæller en af de adspurgte i undersøgelsen.

Tryk på artikellinket nedenfor og se de gode råd til, hvordan man tackler fordomme og dumsmarte kolleger.