Foto: Privat

Mohamad: Du er til grin, hvis du kombinerer alt med udlændinge

26. aug 2019

DET ER IKKE NOGEN HEMMELIGHED, at når jeg fylder en del af avisernes spalter, så er det fordi jeg skriver om udlændingerelaterede emner, og det er grundlæggende fordi, jeg mener, at mange væsentlige ting i udlændingeloven skal ændres, men det betyder ikke nødvendigvis, at udlændingepolitikken skal fylde det hele, så det bliver altoverskyggende.

... man flytter fokus fra det essentielle til noget andet, og det gør man, fordi man ikke kan argumentere som et voksent menneske
Mohamad Alnabhan

Men problemet opstår, når man kombinerer udlændingepolitikken med alle politikområder, hvor man giver udlændinge skylden for, at alt, hvad der går galt i samfundet, står udlændinge direkte bag. Alle tragedier skyldes Mohamad og den nye regering, som vil invitere migranterne, hører jeg oftest.

LÆS OGSÅ: Mohamad gik fra flygtning til student på få år: "Jeg vil yde en indsats"

Det er fint, at man har sine egne politiske holdninger, og man skal utvivlsomt give udtryk for sine holdninger, også hvis man mener, at udlændingepolitikken skal være stram, men at man begynder at kaste med sætningen “rejs hjem og genopbyg dit land”, når emnet omhandler EU-politik, så går det galt.

FORLEDEN DAG SKREV JEG et debatindlæg her på a4nu.dk, hvor jeg, på støttende vis, giver udtryk for min holdning omkring Danmarks medlemskab af den europæiske union, og hvordan jeg mener, at lille Danmark ikke skal efterlades alene i en stor skør globaliseret verden.

Der gik ikke så lang tid, indtil jeg blev meddelt, at blot fordi jeg er fremmed “flygtning”, der har opholdt sig i Riget i 3 år, så skal man ikke lytte til mig, fordi jeg, med den holdning, højst sandsynligt ønsker at importere resten af Mellemøsten til Danmark.

LÆS OGSÅ: Tinas mand ramt af lidelse: - Jeg tør slet ikke tænke på konsekvenserne

Hvis man læser hele mit indlæg, så kan man på ingen måde finde et eneste ord om flygtninge, udlændinge, indvandrere eller Mellemøsten, men man kan til gengæld finde ord for, hvorfor jeg mener, at de fælles løsninger er de rette, og hvorfor isolationen er skadelig for et lille land som Danmark.

JA, DET KAN GODT VÆRE, at EU har begået problemer, der ikke har forhindret flygtninge i at komme videre til de andre EU-lande, men det betyder ikke, at Danmark skal melde sig ud, og det betyder heller ikke, at man skal nævne flygtninge, hver gang der bliver diskuteret EU.

Jeg plejer at sige, at hvis man ikke kan forholde sig til emnet, så bør man ikke tages seriøst, og det er noget, jeg oplever i høj grad; at man flytter fokus fra det essentielle til noget andet, og det gør man, fordi man ikke kan argumentere som et voksent menneske.

Når der bliver diskuteret EU-politik, så skal man forholde sig til EU-politik, og ikke til hvorfor jeg fortsat er i Danmark, og hvorfor jeg ikke skal være med til at genopbygge Syrien. Det er ikke det, emnet drejer sig om, kære “flittige” debattører.