33-årige Cana Buttenschøn valgte for seks år siden at skifte spor for at blive influencer og blogger. Foto: Sarah Christine Nørgaard/BT/Ritzau Scanpix

Droppede jobbet som jordemoder: I dag tjener hun meget mere

3. jan, 18:14
Cana Buttenschøns karriere som influencer er et aktivt tilvalg af familieliv og rollen som mor.

33-årige Cana Buttenschøn - sangskriveren Thomas Buttenschøns eks-hustru - valgte i 2014 sin jordemoderuddannelse fra og satsede på en karriere som influencer og blogger.

LÆS OGSÅ: Prinsesse i uheld: Brækker benet

Det valg fortryder hun ikke.

Hun oplyser til Ekstra Bladet, at hun tjener mere nu, end hun gjorde som jordemoder - uden dog at sætte præcise tal på.

Men det er ikke kun pengene som har vist sig at være en vigtig del af Cana Buttenschøns arbejdsliv.

- For mig gav det mere mening, at jeg kunne være fleksibel over for mine børn, aflevere sent og hente tidligt. Jeg kan altid have dem hjemme, når de er syge, så for mig har det været et aktivt tilvalg af mit familieliv og min rolle som mor, forklarer Cana Buttenschøn til Ekstra Bladet.

Og de er penge i de digitale stjerne. Ifølge Ekstra Bladet viser tal fra Slots- og Kulturstyrelsen, at bureauer, der tager sig af såkaldte influencers, nåede over 100 millioner kroner i omsætning.

LÆS OGSÅ: Langer ud efter ny video fra Mette F.: ”En skamløs kopi”

Typisk tjener de digitale stjerner deres penge på at reklamere for produkter eller på at omtale for eksempel begivenheder.

For nylig fik det Venstres medlem af Borgerrepræsentationen i København, Jens Kristian Lützen, op i det røde felt, at kommunen havde hyret en af tidens varmeste influencere, Elvira Pitzner, til at gøre reklame for Københavns Kommunes nye hjemmeside.

Jens Kristian Lützen kaldte Elvira Pitzner for "en tilfældig influencer". Fakta er at hendes skare af følgere på Instagram vokser hele tiden, og siden hun gjorde reklame for hjemmeisden er antallet af følgere vokset fra 169.000 til over 171.000.

LÆS OGSÅ: Ekspert om prins Joachims fremtid: Han er jokeren i kongespillet