DRjournalister bliver borgerlige lejesvende

16. aug 2008
Flere tidligere DRjournalister er alligevel ikke røde lejesvende. DF mener dog fortsat, at DR nogle gange lyder som SF.

Journalisterne i Danmarks Radio bliver ofte beskyldt for at være en flok »røde lejesvende,« som hader USA og pønser på en socialistisk revolution.

Men faktisk vælger de fleste DR-journalister et borgerligt parti, når de beslutter sig for at gå ind i politik.

Det viser en optælling af de otte umiddelbart kendte tilfælde. Heraf valgte syv DR-journalister at stille op for borgerlige partier.

Den seneste i rækken er Morten Løkkegaard, tidligere vært på DR's TV-Avisen. Han stiller op som EU-kandidat for Venstre.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

»Min politiske overbevisning har været min hemmelighed i alle årene. Jeg har aldrig røbet et ord. Men jeg er ofte blevet beskyldt for at være en rød lejesvend, og det har jeg bare grinet af,« siger Morten Løkkegaard.

Hans eks-kone og værtskollega Paula Larrain har stillet op for de Konservative ligesom den tidligere sportsvært Claus Borre. DR2-vært Connie Hedegaard er i dag miljøminister for K. Moskva-korrespondenten Poul F. Hansen stillede desuden op for Venstre.

DF stadig skeptisk

Alligevel fastholder DF kritikken af Danmarks Radio som venstreorienteret.

»Noget af dækningen på P1 og udlandsredaktionerne er nærmest taget ud af SFs partiprogram. De mennesker du nævner forlader måske skuden, fordi de ikke kan holde ud at være i det venstreorienterede miljø. Det ved vi jo ikke,« siger Morten Messerschmidt.

SF mener dog ikke, at DR er venstredrejet eller særligt SF-venligt.

»Jeg vil råde Morten Messerschmidt til at bruge tiden på noget bedre end det latterlige projekt,« siger Holger K. Nielsen.

Ældre eksempler hos V tæller tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen og forsvarsadvokat Bjørn Elmquist. Velfærdsminister Karen Jespersen (V) forlod oprindeligt DR for at gå ind i Socialdemokraterne.

faktaboks