Drikker din kollega?

12. nov 2009
Omkring en halv million danskere drikker for meget, og mange har kolleger, der har alkoholproblemer. Se hvordan du hjælper din kollega.

”Alkoholproblemer på arbejdspladsen er altid et ledelsesproblem,” siger Kit Broholm, der er forebyggelsesekspert i Sundhedsstyrelsen med speciale i alkoholproblemer.

Men ikke alle virksomheder har en alkoholpolitik, og specielt på mindre arbejdspladser kan det være svært at gå til chefen, hvis man har på fornemmelsen, at en kollega drikker for meget.

Men du kan gøre noget selv, hvis du ikke har mod på at gå til chefen med din bekymring for en kollega. Her kan du læse Kit Broholms råd om, hvordan du kan hjælpe en kollega, der drikker for meget.

1. Stol på din intuition
Hvis du har på fornemmelsen, at din kollega har problemer med alkohol, så er der nok noget galt. Lad være med at slå din fornemmelse hen, men gør noget, hvis du fornemmer, at din kollega ikke opfører sig, som han eller hun plejer på grund af for meget alkohol.

2. Tal om problemerne
Den bedste måde du kan hjælpe er ved at tage en fortrolig samtale med din kollega, hvor I er alene og ikke bliver forstyrret. Men det er vigtigt, at samtalen er velforberedt. Du skal vide, hvad du vil sige til din kollega og ikke mindst, hvordan du vil sige det.

3. Vær aldrig fordømmende
Den rette attitude er vigtig, lad være med at tale til din kollega som om han eller hende er en alkoholiker med et kæmpe misbrug, men slå i stedet på, at du er bekymret for, at din kollega har et problem med for meget alkohol. De rigtige ord er vigtige, når du tager samtalen. Lad være at diskutere, hvor meget vedkommende drikker, hold dig til, at du har bemærket, at uanset, hvor meget eller lidt din kollega drikker, så giver det problemer for ham eller hende.

4. Vær konkret
Når du taler med din kollega, er det vigtigt, at du holder dig til konkrete situationer, hvor du har registreret ændringer i din kollegas adfærd, som kan skyldes for meget alkohol. For eksempel den dag din kollega lugtede af alkohol, den dag han eller hun opførte sig anderledes over for jer andre, eller at der i en periode har været mange enkeltstående sygedage.

5. Mind din kollega om konsekvenserne
Fortæl din kollega, at du er bekymret for, hvad der kan ske, hvis han eller hun ikke får justeret sit alkoholforbrug. At jobbet i sidste ende kan være i fare, fordi vedkommende ikke arbejder lige så godt som før. Foreslå, at din kollega opsøger en alkoholrådgivning, så han eller hun kan få hjælp til at drikke mindre.

Du kan læse mere om sundhedsstyrelsens råd om alkohol her: http://www.sst.dk/Sundhed%20og%20forebyggelse/Alkohol.aspx