Dramaet om Vognhjulspigerne læs med!

24. dec 2009
Kvinderne fra Padborg blev chikaneret og snydt af chefen og bagefter svigtet af systemet. Men de nægtede at give op og fik millionerstatning

Når truckeren kom ind og bestilte biksemad på Vognhjulet i Padborg, smilede servitricen sødt og sendte bon'en videre ud til køkkenet.

Men bag smilene gemte sig et sandt helvede. Kvinderne var hunderæde for deres chef, Mona Johnsen, de tog lykkepiller for at klare hverdagen og de blev snydt for løn og pension.

Til sidst fik de nok og smed forklæderne. De fik oprejsning i Arbejdsretten - men blev så svigtet af fagforeningen 3F og Lønmodtagernes Garantifond. I de to år måtte de presse på for at deres egne penge udbetalt - de sidste kom i år i december, da Avisen.dk gik ind i sagen.

Mød kvinderne fra Vognhjulet i denne artikelrække. Mød Mona, som gik konkurs. Mød Vivian, Kylle, Hanne, Anne-Grethe og alle de andre kvinder. Og truckerne, som støttede kvinderne.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her
"Vognhjulspigerne"

Læs hele historien om "Vognhjulspigerne" -og start nedefra med "DAG 1: Hold kæft, hvor ser hun godt ud". Forsæt med "DAG 2: Er du utilfreds, så skrub af" og "DAG 3: Jeg tænkte: Nu kaster jeg op". Så følger - ikke overraskende - "DAG 4: I får lidt ekstra bearnaisesovs" og serien slutter med "DAG 5. Mona: Fortryder jeg ansatte Vivian". Den samlede historie får du i "Chikanerede servitricer får millionerstatning". God fornøjelse.