Drabssag fra Aalborg ankes fire år var for lidt

11. aug 2008
Statsadvokaten har besluttet at anke domme på fire års fængsel til den 16årige Rasmus Popenda til landsretten. Opdateret 15:20

Sagen om drabet på den 48-årige Henrik Bjerremand Kristensen fra Aalborg skal nu prøves ved landsretten. Statsadvokaten har netop besluttet at anke den dom på fire års fængsel, som retten i Aalborg fredag idømte den 16-årige Rasmus Popenda for vold med døden til følge.

- Vi er afgørende uenige i dommen. Vi mener ikke, at den er landet, hvor den skal. Og samtidig mener vi, at sagen er så alvorlig, at den er værd at prøve igen, forklarer vicestatsadvokat Kirsten Dyrman.

Hun forklarer videre, at Statsadvokaten for Nord- og Midtjylland både er uenig i, at forbrydelsen ved retten i Aalborg blev vurderet som 'vold med døden til følge'. Anklagemyndigheden havde nedlagt påstand om, at forbrydelsen skulle takseres som et drab.

- Så vores påstand vil også i ankesagen være, at der var tale om et drab. Og vi går også efter en strengere straf, forklarer Kirsten Dyrman.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Den 16-årige Rasmus Popenda slog og sparkede Henrik Bjerremand Kristensen ihjel 27. oktober 2007 på en sti ved Aalborg Stadion. Efterfølgende filmede han sit offer med kameraet på sin mobiltelefon. Videoen sendte han efterfølgende til en kammerat.

Rasmus Propendas forsvarer, Kristian Mølgaard, kommenterede her til eftermiddag dommen til Nyhedsavisen.

- Anklagemyndigheden har to uger til at anke, og det har de så gjort. Alle tre judiske dommere var jo ellers enige i dommen, men det er de vilkår, der gælder, og det må jeg jo så tage til efterretning, siger Kristian Mølgaard her til eftermiddag til avisen.dk.

Kristian Mølgaard vil ikke afvise, at det har været det politiske pres og mediernes massive nyhedsdækning af den opsigtsvækkende dom, der har været det udslagsgivende i anklagemyndighedens beslutning om at anke.

faktaboks