Arkivfoto. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Uhyggelig sag: Murermester skudt og dræbt

10. jan, 06:25
Den mand, der 11. marts sidste år troppede op hos murermester og tidligere byrådspolitiker Poul Erik Schwærter, og skød ham i ryggen, er nu tiltalt for manddrab og skal tirsdag stilles for en domsmandsret i Retten i Helsingør.

Poul Erik Schwærters liv stod ikke til at redde efter skuddet, der blev affyret på nært hold, mens han befandt sig i sit soveværelse på sin gård i Nellerød ved Helsinge. Anklagemyndigheden vil ikke kræve fængselsstraf til den tiltalte, men derimod en anbringelsesdom, da han ifølge en mentalundersøgelse ikke er egnet til fængselsstraf. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- I sådan en sag foretages altid en mentalundersøgelse, fordi man måske når frem til, at den tiltalte var sindssyg i gerningsøjeblikket og ikke kan straffes. Og der er en påstand om anbringelse i denne sag, siger senioranklager Bente Schnack.

Den tiltalte, der nu er fyldt 74 år, ringede selv til politiet, da han havde skudt Poul Erik Schwærter. Han fortalte også Schwærters kone, hvad han havde gjort. I grundlovsforhøret nægtede han sig skyldig i drab, men erkendte vold med døden til følge. Her forklarede den tiltalte også, at han engang havde været bedste venner med Poul Erik Schwærter, og at han følte sig svigtet af den tidligere ven i forbindelse med en sag om forurening af den tiltaltes grund.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her