20181010-091958-L-1920x1920we
DR har tidligere oplyst, der arbejdes på en ny sæson af dramaserien "Borgen". Det arbejde vil fortsætte i 2021, oplyser dramachef Christian Rank, på dagens pressemøde. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

DR afslører nye satsninger

23. nov 2020, 15:21
DR markerer i miniserie i 2021, at det er 300 år siden, at Hans Egede gik i land på Håbets Ø i Grønland.

En miniserie om Danmarks og Grønlands fælles historie. Ny sæson af dramaserien "Borgen" og historier om Carmen Curlers og Leonora Christine.

Det var blandt de store nyheder, da DR mandag eftermiddag præsenterede de kommende satsninger på drama- og kulturområdet.

Allerede i efteråret 2021 vil seerne i fire afsnit kunne tænde for fjernsynet og se historiefortællingen om Danmarks og Grønlands fælles historie.

I 2021 er det nemlig 300 år siden, at den dansk-norske præst Hans Egede gik i land på Håbets Ø i Grønland.

- Vi har 300 års fælles historie med Grønland, og vi synes, det er både en spektakulær og omdiskuteret historie, som vi alle kan blive klogere af at dykke ned i, siger DR's generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, om serien.

I serien, der ventes at få premiere til efteråret, vil blandt andre Nukaka Coster-Waldau og Lars Mikkelsen medvirke.

DR har tidligere oplyst, der arbejdes på en ny sæson af dramaserien "Borgen". Det arbejde vil fortsætte i 2021, oplyser dramachef Christian Rank, på dagens pressemøde.

Derudover vil DR i det nye år arbejde på en historisk dramaserie om Leonora Christine, der får premiere i starten af 2023 samt en ny serie i flere sæsoner om Carmen Curlers.

Carmens Curlers er ifølge DR historien om et dansk erhvervseventyr inspireret af den virkelige historie. Den udspiller sig i den vestsjællandske provinsby Kalundborg i årene 1963-1969.

Det bliver til en dramaserie i flere sæsoner, hvoraf den første får premiere i 2022.

Fælles for DR's kommende satsninger er, at det skal resultere i indhold, der gør seerne og lytterne klogere, fortæller generaldirektøren.

- For os er det vigtigt, at vores ambition om at understøtte demokrati, kultur og fællesskaber bliver omsat til virkelighed, siger Maria Rørbye Rønn.

- Derfor er jeg glad for de satsninger, vi kunne præsentere i dag, fordi det handler om, at vi fortæller historier, der handler om Danmark og os, der bor i Danmark, om de problemstillinger, der optager os, og at vi formår at lave relevante og vedkommende historier om det, tilføjer hun.

/ritzau/