DPU klar til hårde småbørnssanktioner

22. okt 2008
Forslaget, om at skoleledere skal have lov til at smide de helt unge elever ud, får nu opbakning fra en uventet kant.

 

Niels Egelund, der er professor på Danmarks Pædagogiske Universitet (DPU), mener nemlig, det er en rigtig god ide, at skoleelever mellem børnehaveklassen og tredje klasse kan smides ud af skolen, hvis de ikke opfører sig ordentligt.

"Det er en rigtig god ting, at man nu har mulighed for at gå ind med en markering både over for forældre og elever," siger han til Nyhedsbureauet Newspaq.

Professoren erkender, at eksklusioner i de små klasser sjældent er nødvendigt, men alene det, at sanktionsmuligheden er der, kan have en gavnende effekt.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

"Det at truslen ligger der, betyder at forældrene er nødt til at tage det mere højtideligt, at deres børn skal møde op og opføre sig ordentligt," siger Niels Egelund.

Han mener, det får en positiv konsekvens, da det i de senere år har været et voksende problem, at de mindste elever er mest utilpassede.

Den skrappe sanktion mod de mindste elever er stadig kun et forslag. Socialdemokaterne er klar til at sige ja.

"Tit og ofte er det forhåbentlig ikke nødvendigt med hårde straffe. Men vi er optaget af at give skolerne muligheden for selv at beslutte, hvilken straf, der skal gives, hvis det er nødvendigt med en straf," siger partiets uddannelsesordfører Christine Antorini til Newspaq.

Hun understreger dog vigtigheden af, at skolelederne ikke uden videre kan smide eleverne ud, men at der skal en godkendelse fra kommunalbestyrelsen til først.

/Newspaq/

faktaboks