Dokumentation: Sådan foregik kvælertagssagen

17. feb 2014, 04:00
Et mødereferat dokumenterer, at voldsepisoden fandt sted, og at kun den ene part havde udøvet fysisk vold. Alligevel blev episoden aldrig meldt.

Episoden i Københavns Postcenter, hvor en kollega tog kvælertag på Brian Larsen, blev registreret officielt i arbejdspladsens system, men fik aldrig konsekvenser.

Avisen.dk har blandt andet indsigt i et referat fra en tjenstlig samtale, hvor offeret for kvælertaget, Brian Larsen, kollegaen 'Mads', der udøvede volden, og Peter Møller, der var indblandet i det, der gik forud, afgiver deres forklaringer. En produktionsleder og en tillidsmand deltog i mødet, og referatet blev sendt til postcentrets personalechef.

Af referatet fremgår, at de tre implicerede havde forskellige versioner af forløbet op til kvælertaget. 'Mads' mente, at Brian Larsen havde provokeret ham, mens Brian Larsen forklarede, at 'Mads' havde startet provokationen. Af begges vidneudsagn fremgår det dog tydeligt, at det kun var 'Mads', der udøvede fysisk vold, og at forklaringen var, at han "havde en generelt dårlig dag", var frustreret, og havde meget at lave.

Episoden blev aldrig meldt til hverken politi, Arbejdstilsyn eller Arbejdsskadestyrelsen, og 'Mads' er stadig ansat ved Københavns Postcenter.

Ifølge Brian Larsen fik han at vide af sin tillidsmand, at han ikke skulle melde det nogen steder. Dette bekræfter Peter Møller, der overhørte samtalen.

Brian Larsen fik efterfølgende en advarsel for at have provokeret 'Mads'. 'Mads' blev kortvarigt flyttet i et andet team i samme lokale få meter væk, men kom efter kort tid tilbage.

Han er den dag i dag stadig ansat i Københavns Postcenter.

Avisen.dk kender den rigtige identitet på 'Mads'.